Mézes-áfonyás levendula-sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Felicia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 44% Zsír
Az alaphoz
-
8g vaj54 kcal
-
19g digestive keksz92 kcal
A középső réteghez
-
7g babapiskóta26 kcal
-
3g méz8 kcal
-
113g krémsajt281 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A felső réteghez
Összesen
585
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 44% Zsír
Az alaphoz
-
60g vaj430 kcal
-
150g digestive keksz735 kcal
A középső réteghez
-
56g babapiskóta211 kcal
-
21g méz64 kcal
-
900g krémsajt2250 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
A felső réteghez
Összesen
4680
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 44% Zsír
Az alaphoz
-
3.6g vaj25 kcal
-
8.9g digestive keksz44 kcal
A középső réteghez
-
3.3g babapiskóta12 kcal
-
1.2g méz4 kcal
-
53.3g krémsajt133 kcal
-
13g tojás16 kcal
-
0.1g vaníliaaroma0 kcal
A felső réteghez
Összesen
277
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 44% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
585
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 44% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 96.3 g
Zsír
-
Összesen 365.6 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 849 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1536.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 399 mg
-
Nátrium 922 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 161.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 720 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 581 mg
-
Retinol - A vitamin: 712 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 975 micro
Összesen
4680
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 44% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 91 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 9.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
277
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Az alaphoz
- Az alap: A darált digestive kekszet összegyúrjuk a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk.
- A tortaformát kívülről alufóliával körbetekerjük, hogy vízhatlan legyen.
- 180 fokra előmelegített sütőben az alapot 5 percig sütjük.
- A középső réteg: A darált babapiskótát 3 ek mézzel elkeverjük, majd félretesszük.
- A krémsajtot gépi habverővel közepes-magas fokozaton addig veretjük, míg krémes állagot vesz fel.
- Hozzákeverjük a 2/3 bögre mézet, a tojásokat és a vanília aromát, és az egészet jól összedolgozzuk.
- A keveréket a korábban félretett mézes babapiskótával finoman összeforgatjuk, majd az egészet ráöntjük a korábban elősütött alapra.
- A tortaformát egy mélyebb tepsibe helyezzük, melyet a tortaforma 1/3-áig vízzel töltünk meg, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 1 órát sütjük. (Akkor jó, ha nagyjából megszilárdult, de a közepén még kicsit kocsonyás.)
- A felső réteg: Az áfonyát, vizet és cukrot egy lábosban elkeverjük, és közepes-magas tűzön, kevergetés mellett melegíteni kezdjük.
- Amikor az áfonyák már nagyon puhák, hozzákeverjük a levendulát, és levesszük a tűzről. 15 percig pihenni hagyjuk.
- Az áfonyás-levendulás keveréket összeturmixoljuk, majd a pürét átnyomjuk egy szitán. A szilárd fennmaradó részt kidobjuk.
- A krémsajtot gépi habverővel addig veretjük magas fokozaton, míg krémessé válik.
- Lejjebb vesszük a fokozatot, és hozzákeverjük a görög joghurtot, az áfonyás-levendulás szirupot, míg egyszínű, halványlila krémet nem kapunk.
- A közben megsült süteményt hagyjuk pihenni 5 percet, majd a tetejére kenjük a halványlila felső réteget.
- A süteményt hűtőbe helyezzük, másnap fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4279
- Feltöltés dátuma: 2013. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Felicia
14 recept
Már régóta foglalkoztatott a levendula felhasználása süteményekben és egyéb édességekben, és most végre magam is elkészítettem egy ilyen finomságot. Megérte, nagyon finom lett, mindenkinek szeretettel ajánlom!