r
Nosalty Logó

Mézes-áfonyás levendula-sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Felicia
Mézes-áfonyás levendula-sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír

Az alaphoz

A középső réteghez

A felső réteghez

Összesen 585 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír

Az alaphoz

A középső réteghez

A felső réteghez

Összesen 4680 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír

Az alaphoz

A középső réteghez

A felső réteghez

Összesen 277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 585 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    365.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 4680 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A középső réteghez

A felső réteghez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Az alap: A darált digestive kekszet összegyúrjuk a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk.
  2. A tortaformát kívülről alufóliával körbetekerjük, hogy vízhatlan legyen.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben az alapot 5 percig sütjük.
  4. A középső réteg: A darált babapiskótát 3 ek mézzel elkeverjük, majd félretesszük.
  5. A krémsajtot gépi habverővel közepes-magas fokozaton addig veretjük, míg krémes állagot vesz fel.
  6. Hozzákeverjük a 2/3 bögre mézet, a tojásokat és a vanília aromát, és az egészet jól összedolgozzuk.
  7. A keveréket a korábban félretett mézes babapiskótával finoman összeforgatjuk, majd az egészet ráöntjük a korábban elősütött alapra.
  8. A tortaformát egy mélyebb tepsibe helyezzük, melyet a tortaforma 1/3-áig vízzel töltünk meg, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 1 órát sütjük. (Akkor jó, ha nagyjából megszilárdult, de a közepén még kicsit kocsonyás.)
  9. A felső réteg: Az áfonyát, vizet és cukrot egy lábosban elkeverjük, és közepes-magas tűzön, kevergetés mellett melegíteni kezdjük.
  10. Amikor az áfonyák már nagyon puhák, hozzákeverjük a levendulát, és levesszük a tűzről. 15 percig pihenni hagyjuk.
  11. Az áfonyás-levendulás keveréket összeturmixoljuk, majd a pürét átnyomjuk egy szitán. A szilárd fennmaradó részt kidobjuk.
  12. A krémsajtot gépi habverővel addig veretjük magas fokozaton, míg krémessé válik.
  13. Lejjebb vesszük a fokozatot, és hozzákeverjük a görög joghurtot, az áfonyás-levendulás szirupot, míg egyszínű, halványlila krémet nem kapunk.
  14. A közben megsült süteményt hagyjuk pihenni 5 percet, majd a tetejére kenjük a halványlila felső réteget.
  15. A süteményt hűtőbe helyezzük, másnap fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4278
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-áfonyás levendula-sajttorta
Felicia 14 recept

Már régóta foglalkoztatott a levendula felhasználása süteményekben és egyéb édességekben, és most végre magam is elkészítettem egy ilyen finomságot. Megérte, nagyon finom lett, mindenkinek szeretettel ajánlom!

Hozzávalók

Az alaphoz

A középső réteghez

A felső réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...