r
Nosalty Logó

Mézes áfonyás béles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Mézes áfonyás béles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    180.9 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2002.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.2 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 4482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit a robotgép táljába öntjük, és a dagasztókar segítségével sima tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát 30 percre a hűtőbe tesszük egy nylon tasakba.
  3. Négyfelé osztjuk a lehűtött tésztát, és lisztezett nyújtótáblán vékonyan kinyújtjuk, 30x20 cm-es darabokra.
  4. A lapokat kettesével sütjük ki egy sütőlemezen, amit szilikon lappal bélelünk ki. 165 fokon 8 perc alatt sütjük ki.
  5. Elkészítjük a krémet. Amikor a lapok kisültek, hagyjuk kihűlni őket.

Töltelék

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a kihűlt tejbegrízt, melyet előzőleg 5 dl forrásban lévő, cukrozott tejben a búzadarát 3-4 percig megfőztük.
  2. Az első lapra rákenjük a grízes krém felét. Erre jön a második lap, amin egyenletesen eloszlatjuk a házi áfonyalekvárt. A harmadik lapra a grízes krém másik felét kenjük, majd rátesszük a negyedik lapot, jól lenyomkodjuk.
  3. Folpack fóliával letakarva legalább egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. Porcukorral megszórva, éles késsel felszeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1391
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes áfonyás béles
Zsuzsamama56 321 recept

Azt gondolom, nem mindenki szereti a mézes sütiket. Lehet, hogy tévedek, és én kivételes egyén vagyok. Ezek közé tartozom én is. Még nem gondolkoztam azon, vajon mi az oka, de az émelygés kap el a méz láttán. Gyerekkoromban, úgy 4 évesre emlékszem vissza (akkoriban váltak el a szüleim), az édesapám méhészkedett. Akkoriban a lépes mézet nagyon szerettem. Alig vártam, hogy kivegye a kaptárból, és belenyalhassak. Hát ez lett az eredménye, mára már nem vagyok oda érte. Ezt a bélest Gasztromagazinból néztem ki, és csak azért került rá a választásom, mivel áfonyát tartalmaz, illetve lekvárt. Ez a nemes, ínycsiklandó gyümölcs pedig az én legjobban szeretett gyümölcsöm. A süti íze állítólag finom lett, mások döntötték el helyettem, ezért érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...