r
Nosalty Logó

Mexikói tésztafelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Mexikói tésztafelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1092 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4366 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1092 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.4 g

Zsír

  • Összesen
    166 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5134 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    1530 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    1121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    470 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1090 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 4366 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, vízzel leöblítjük. Jól lerázzuk a víztől, és félretesszük.
  2. A mexikói zöldségkeveréket enyhén sós, lobogó vízbe tesszük. Félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
  3. A vajat felforrósítjuk, rátesszük a lisztet, habzásig hevítjük, és felöntjük a tejjel. Sűrűre főzzük.
  4. A tojásokat a fűszerekkel elkeverjük, hozzáöntjük, kevergetjük, és a fele tésztát és a mexikói zöldségkeveréket beleforgatjuk. Egy-két percig a tűzön kevergetjük, és levesszük.
  5. A 24 cm-es tortaformát vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk. A forma aljára tesszük a fele tésztát, ráöntjük a mexikói tésztás keveréket, majd befedjük a megmaradt tésztával.
  6. Tejföllel lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és 200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24×24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1356
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 17.

Ajánló

A tortaformát egy nagyobb tepsire állítottam, mert tartottam attól, hogy esetleg a formából folyik ki lé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A sok húsos menü után egy egyszerű ételre vágytunk. Erre a receptre történt a választás. Nagyon finom, laktató. Egy receptes füzetből készítettem. Ajánlom sok szeretettel elkészítésre!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...