r
Nosalty Logó

Mexikói sajtleves Vitya konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vitya
Mexikói sajtleves Vitya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 714 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2294.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 714 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.5 g

Zsír

  • Összesen
    216.1 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9179.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    2408 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1810 mg
  • Nátrium
    4656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1576 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    618 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 2859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont kockákra vágjuk, és egy nagy lábosban zsírjára sütjük, majd félretesszük egy tányérra.
  2. A bacon zsírján a felkockázott angol zellert, vöröshagymát, fokhagymát kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott nyers vagy konzerv jalapenot, valamint a kakukkfüvet, és rottyantunk egyet rajta.
  3. Ráöntjük a világos sört, valamint olyan 4-5 deci alaplét, és visszaforraljuk kb. az egyharmadáig. Utána jöhet a botmixer, és összepürésítjük.
  4. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, majd elkeverjük a liszttel csomómentesen, míg aranybarna nem lesz a rántás. Ha ez megvan, belekeverjük a levesbe, majd jöhet bele a tejszín és a reszelt sajt (bármilyet használhatunk, a lényeg, hogy jól olvadjon). Ha túl sűrű, némi alaplével és sörrel hígíthatunk rajta.
  5. Miután a leves újra forrásba jött, gyakorlatilag készen is vagyunk, miután kitálaltuk, további jalapeno-karikákkal, és bacon chipsszel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4585
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megtetszettek a sajtok a pultban, és gondoltam, csináljunk belőle valami kis finomságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...