r
Nosalty Logó

Mexikói pierogies

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Mexikói pierogies
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 891 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 3563 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1992.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1364 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 891 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    181.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7968.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    5209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1071 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1606 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    5457 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 3563 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

  • 10 dkg vaj (sütőlemezt kikenni)

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat dolgozzuk össze, a vizet fokozatosan adjuk hozzá, annyit, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán gyúrjuk 3-4 percig, majd fóliába csomagolva, rakjuk a hűtőbe legalább 30 percre.
  2. Amíg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. A hagymát, meg a paprikát finomra vágva serpenyőbe rakva a hússal együtt közepes lángon fehéredésig sütjük a fűszerekkel. Félrerakjuk hűlni.
  3. Egy nagy fazékba vizet rakunk forrni. Egy sütőlemezt kikenünk vajjal. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a húsból kb. 1 tk tölteléket rakunk, majd félbehajtva jól összenyomkodjuk a tésztát.
  4. A forrásban lévő, sós vízben miután feljön a víz tetejére, 3-4 percig főzzük, és a vajazott sütőlemezre szedjük szűrőlapát segítségével. 8-10 darabot főzzünk ki egyszerre, hogy ne ragadjon össze.
  5. Amikor a tészta kicsit megszikkadt, egy nagy serpenyőben vajon megpirítjuk közepes lángon. Egyszerre 8-10 darabot, persze ez a serpenyő méretétől is függ. Az a lényeg, hogy legyen egy kis hely a tészták között, könnyebb megfordítani akkor.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3573
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 30.

Ajánló

A jégsalátát tépkedjük apró darabokra, rakjunk rá néhány tésztát. Érzéssel locsoljunk rá tejfölt meg aiolit, és adjunk hozzá salsat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A chefek ifjú generációjában van egy néhány, aki a hagyományoknak fittyet hányva több nemzetiség ételeit összekombinálja (hogy finom legyek). Ez a recept is ilyen, a töltelék mexikói, a tészta lengyel. Mivel magyar vagyok, így nem érzem vérig sértve magam. :)  Volt már persze olyan, hogy a gulyáslevesem mellé valaki csemegeuborkát evett, és nem is tudtam elképzelni, hogy jutott ilyen az eszébe? Étteremben is ért már meglepetés, amikor megkérdeztek, hogy mit kérek a töltött káposzta mellé: burgonyapürét vagy nokedlit? Mindenesetre ez a recept nekem nagyon megtetszett, és ízlett is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...