r
Nosalty Logó

Mexikói csirkés enchilladas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mexikói csirkés enchilladas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1080 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4315 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2885.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    2634 micro
  • β-crypt
    463 micro
  • Likopin
    4503 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 1080 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    294 g

Zsír

  • Összesen
    212.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11542.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    2978 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    3750 mg
  • Nátrium
    3878 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2077.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2608 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    592 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    902 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1615 micro
  • α-karotin
    783 micro
  • β-karotin
    10534 micro
  • β-crypt
    1854 micro
  • Likopin
    18011 micro
  • Lut-zea
    3088 micro
Összesen 4315 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    579 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A filézett csirkemellet megmossuk, felcsíkozzuk, sós, ételízesítős vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. A paradicsomot megmossuk, forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját. Negyedeljük a közepét kivágva.
  3. A póréhagymát felkarikázzuk, vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, felöntjük kb fél liter hideg vízzel. Elkeverjük.
  4. Rárakjuk a paradicsomot, fűszerezzük.
  5. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, hagyjuk rottyanni, majd beledobjuk a csirkemellet.
  6. Szűrőlapáttal a sűrűjét kiemeljük egy másik tálba, és a sajt egy részét beleforgatjuk.
  7. Ha túl sűrű lett, adhatunk hozzá még vizet, de akkor a fűszerrezésre is figyeljünk!
  8. A szafthoz kb. 3 dl tejfölt vagy tejszínt öntünk (attól függ, savanykásan vagy krémesebben szeretjük).
  9. A tortilla lapokat megtöltjük, feltekerjük, hőálló tálba lerakjuk szorosan. Leöntjük a szafttal, megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul vagy felhólyagosodik.
  10. Ügyeljünk arra, hogy a tálat ne rakjuk tele, mert légkeverésesen ki fog csorogni és takaríthatjuk a sütőt! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x15
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6651
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sopron egyik éttermében mennyei enchilladas készült. Éveken át, ha arra jártunk, biztosan azt rendeltünk. Mígnem egy alkalommal csalódnunk kellett, mint megtudtuk, a szakácsot lecserélték. Mivel ez párom kedvenc étele, és Sopron Budapesttől messze van, keresgélni kezdtem a neten receptek után. A tökéletes enchilladas sok receptből adódott össze, de megérte kísérletezni. A végeredmény isteni lett. Azóta én vegetáriánus lettem, így az én részem csirke helyett kukoricával  és vörösbabbal egészül ki, de a többi ugyanaz maradt. Így is nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...