r
Nosalty Logó

Mexikói csípős hagymaleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
GerczujMónika
Mexikói csípős hagymaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 682 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    10787 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 682 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6821.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1765 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    2928 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    2406 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1856 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    661 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    2496 micro
  • β-crypt
    174 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    2867 micro
Összesen 2731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1360 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sűrített paradicsomot sóval, borssal, chili paprikával, medvehagymával és lereszelt fokhagymával összekeverjük. Csípős masszát kell kapnunk.
  2. Vörös- és lila hagymát csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Amikor már a csirkemell kifehéredik, beleöntjük a sűrített paradicsomot, és összekeverjük. Felöntjük vízzel, és ízlés szerint teszünk hozzá ételízesítőt.
  3. Amikor a hús puhul, beletesszük a babot, kukoricát, felkarikázott újhagymát és a petrezselymet.
  4. Tejfölt, lereszelt sajtot összekeverjük egy tálban. Ha nem elég csípős a leves, a tejfölhöz teszünk hozzá még chilit. Ízlés szerint 1-2 fokhagymagerezdet is reszelhetünk a tejfölhöz.
  5. A tejfölös masszát beletesszük a levesbe, és elkavarjuk.
  6. A levest levesszük a tűzről, és tálalunk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7442
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
GerczujMónika 2 recept

Édesapám él-hal a csípős ételekért. Születésnapjára egy mexikói menüt állítottam össze neki. Megszállt az ihlet, és megalkottam ezt a levest.  Őt idézve: "Életemben nem ettem még ilyen finomat, ez a kedvenc levesem" Így aki szereti a csípős ételeket és persze a hagymát, azoknak csak ajánlani tudom. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...