Méteres kalács Linajany konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
44g tojás55 kcal
-
52g porcukor201 kcal
-
20g víz0 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
52g finomliszt189 kcal
-
5 kcal
A forma kikenéséhez
-
1g vaj10 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
A krémhez
A tetejére
-
30g étcsokoládé164 kcal
-
28 kcal
Összesen
1234
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
520g porcukor2012 kcal
-
200g víz0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
520g finomliszt1893 kcal
-
46 kcal
A forma kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
90g puncs pudingpor343 kcal
-
750g tej420 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
A tetejére
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Összesen
12362
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
11.8g tojás15 kcal
-
13.9g porcukor54 kcal
-
5.3g víz0 kcal
-
4.5g napraforgó olaj40 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
13.9g finomliszt51 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A forma kikenéséhez
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
A krémhez
-
2.4g puncs pudingpor9 kcal
-
20g tej11 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
0.1g rumaroma0 kcal
A tetejére
-
8g étcsokoládé44 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Összesen
330
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 61 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1035.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 398 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.3 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
1234
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.9 g
Zsír
-
Összesen 610.4 g
-
Telített zsírsav 262 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 211 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 96 g
-
Koleszterin 2139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10352.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 323 mg
-
Kálcium 2763 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 720 mg
-
Foszfor 3982 mg
-
Nátrium 2492 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1592.6 g
-
Cukor 1045 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 621.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2773 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 96 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 1255 mg
-
Retinol - A vitamin: 2726 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 574 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2145 micro
Összesen
12362
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
52 dkg porcukor
-
2 dl víz
-
2 dl napraforgó olaj
-
1.5 csomag sütőpor
-
52 dkg finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A forma kikenéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
A krémhez
A tetejére
-
30 dkg étcsokoládé
-
4 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A tojás sárgájákat a porcukorral, majd az olajjal és a vízzel jól kikeverjük.
- A sütőport jól keverjük össze a liszttel, majd adjuk az előzőekhez.
- Osszuk kétfelé a masszát, és az egyikbe keverjünk kakaóport. A tojásfehérjéket verjük habbá, majd egyenlően (fele-fele arányban) forgassuk a két masszába.
- Két, egyenként kb. 1 literes őzgerincformát vajazzunk, lisztezzünk, és töltsük beléjük a kétféle masszát. Előmelegített sütőben villapróbáig sütjük.
- Ha megsültek, borítsuk ki őket, és hagyjuk hűlni. Utána ujjnyi vastagon szeleteljük fel a tésztákat.
- A krémhez a pudingport a tejjel, a cukorral és egy kevés rumaromával főzzük sűrű krémmé.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük, és apránként adjuk a kihűlt pudingos krémhez.
- A tésztaszeletek mindkét oldalát kenjük meg a krémmel, és ragasszuk őket egymáshoz. Felváltva legyenek a tészták. Egy világos, majd egy sötét szelet.
- A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, dolgozzuk el az olajjal, és vonjuk be vele a méteres kalácsot.
- Ferdén szeleteljük, hogy mutatós legyen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7820
- Feltöltés dátuma: 2012. március 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Barátom egyik kedvenc sütije, így már ideje volt, hogy süssek neki. Szerencsére sikere volt, legalábbis az elfogyott mennyiséget nézve, így gondolom... :) Jó puha a tészta, még másnap is olyan, mintha frissen sütöttem volna. Rumaroma helyett lehet igazi rumot is használni (3 evőkanál rum). Ebből a mennyiségből egy elég hosszú kalács lesz!