r
Nosalty Logó

Méteres kalács Linajany konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Méteres kalács Linajany konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 1234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 12362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1035.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    610.4 g
  • Telített zsírsav
    262 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    2139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10352.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    2763 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    720 mg
  • Foszfor
    3982 mg
  • Nátrium
    2492 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1592.6 g
  • Cukor
    1045 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    1255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2726 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2145 micro
Összesen 12362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojás sárgájákat a porcukorral, majd az olajjal és a vízzel jól kikeverjük.
  2. A sütőport jól keverjük össze a liszttel, majd adjuk az előzőekhez.
  3. Osszuk kétfelé a masszát, és az egyikbe keverjünk kakaóport. A tojásfehérjéket verjük habbá, majd egyenlően (fele-fele arányban) forgassuk a két masszába.
  4. Két, egyenként kb. 1 literes őzgerincformát vajazzunk, lisztezzünk, és töltsük beléjük a kétféle masszát. Előmelegített sütőben villapróbáig sütjük.
  5. Ha megsültek, borítsuk ki őket, és hagyjuk hűlni. Utána ujjnyi vastagon szeleteljük fel a tésztákat.
  6. A krémhez a pudingport a tejjel, a cukorral és egy kevés rumaromával főzzük sűrű krémmé.
  7. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és apránként adjuk a kihűlt pudingos krémhez.
  8. A tésztaszeletek mindkét oldalát kenjük meg a krémmel, és ragasszuk őket egymáshoz. Felváltva legyenek a tészták. Egy világos, majd egy sötét szelet.
  9. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, dolgozzuk el az olajjal, és vonjuk be vele a méteres kalácsot.
  10. Ferdén szeleteljük, hogy mutatós legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7820
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátom egyik kedvenc sütije, így már ideje volt, hogy süssek neki. Szerencsére sikere volt, legalábbis az elfogyott mennyiséget nézve, így gondolom... :) Jó puha a tészta, még másnap is olyan, mintha frissen sütöttem volna. Rumaroma helyett lehet igazi rumot is használni (3 evőkanál rum). Ebből a mennyiségből egy elég hosszú kalács lesz!

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...