r
Nosalty Logó

Méteres almás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Méteres almás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 5004 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.8 g

Zsír

  • Összesen
    114.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2616.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    889.2 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    686.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    890 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 5004 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A kelt tésztához az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 ek cukorral futtassuk fel, adjuk a többi összetevőhöz, és gyúrjunk egynemű hólyagos tésztát. Letakarva 70-80 perc alatt kelesszük a duplájára.

Töltelékhez

  1. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk cikkekre, majd vékony lapkákra, keverjük össze a cukorral, grízzel, citrom levével, hagyjuk kicsit állni.
  2. A megkelt tésztánkat nyújtsuk ki, amennyire sikerül "álló téglalap" alakúra, széleit vágjuk egyenesre.
  3. Osszuk fel gondolatban a téglalapot hosszában:-) kb. 3 egyenlő részre, a középső harmadot kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg grízzel, tegyük rá az almatölteléket, majd a 2 szélső szélet srégen vagdossuk be egy pizzavágó segítségével.
  4. Következhet is a fonás: ami mindössze annyiból áll, hogyföntről kezdvea 2 szélről bevagdosott tésztacsíkokat a töltelék fölött egymásra hajtogatjuk.
  5. A kész fonott kalácsot ecseteljük be vízzel, -így nem barnul be annyira, mintha tojással kennénk meg-, és tegyük be sülni a sütőbe.
  6. Sütés hőlégkeveréssel, előmelegített 150 fokos sütőben 35-40 percig.
  7. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 654
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 66484
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Na jó, azért egészen 1 méter nincs ez a kalács;-), de nem is sokkal rövidebb:-). Igazán kiadós a tésztája. Én a fonása miatt szeretem nagyon, nincs szó nagy ördöngösségről, könnyű az elkészítés technikája, a végeredmény pedig igazán mutatós. Bármilyen gyümölccsel tölthető, szilvával például mennyei, de akár dióval, mákkal, túróval is isteni kalács készíthető ezzel a technikával, egyszerű, de nagyszerű módon.:)  

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...