Metélőhagymás burgonyasaláta retekkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
50g retek7 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
45g metélőhagyma14 kcal
-
38g víz0 kcal
-
3 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
31g majonéz167 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
389
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
200g retek29 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
180g metélőhagyma54 kcal
-
150g víz0 kcal
-
11 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
125g majonéz669 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1557
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
48.6g burgonya28 kcal
-
9.7g retek1 kcal
-
4.4g lilahagyma2 kcal
-
8.7g metélőhagyma3 kcal
-
7.3g víz0 kcal
-
0.6g fehér balzsamecet1 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
14.6g joghurt9 kcal
-
6.1g majonéz33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
77
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 733.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 356.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1183 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
389
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 87 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2935.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 690 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 879 mg
-
Nátrium 1021 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1425.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 473 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 287 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 401 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 383 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4732 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 670 micro
Összesen
1557
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
200 g retek
-
1 közepes db lilahagyma
-
1 csokor metélőhagyma
-
2.5 ek fehér balzsamecet
-
1 csipet cukor
-
300 g joghurt
-
125 g majonéz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 30-35 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghántjuk, kockákra vágjuk.
- A vizet sóval, cukorral és az ecettel ízesítjük, majd a forró burgonyára öntjük. Hagyjuk, míg kihűl a burgonya, és a folyadékot felszívja.
- A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A retket megtisztítjuk, mossuk, négybe, majd szeletekre vágjuk. A metélőhagymát megmossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. Az egészet a kihűlt burgonyához adjuk.
- A majonézt elkeverjük a joghurttal. Sóval, borssal ízesítjük, a burgonyára öntjük, jól összekeverjük. Ha szükséges sóval, borssal fűszerezzük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5097
- Feltöltés dátuma: 2017. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A salátát gazdagíthatjuk durvára vágott főtt tojással is.