r
Nosalty Logó

Mesealmás - ahogy Rezi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mesealmás - ahogy Rezi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5014 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 243 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 1253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3244.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.6 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    955.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2132 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1798 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 5014 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőmargarint elmorzsoljuk a liszt, cukor, csipet só, sütőpor keverékével.
  2. A lisztes keverékre ráütünk egy egész tojást, majd mindezt összegyúrjuk.
  3. Mivel a tészta nem áll még össze, ezért 2-2,5 ek tejföllel gyúrjuk össze.
  4. A kapott tésztát elfelezzük, majd tepsi formára nyújtjuk, bő lisztes felületen, mert a tészta kissé ragadós.
  5. Belehelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
  6. Marokban kifacsarjuk a reszelt alma levét, majd szépen egyenletesen rátesszük a tésztára. Az almát fahéjjal és kristálycukorral megszórjuk.
  7. Ezután kinyújtjuk a tészta másik felét is. Betakarjuk vele az almát, megkenjük 1 tojássárgájával, majd kb. 10-szer villával átszúrkáljuk a tetejét, hogy ne fújódjon fel a tészta.
  8. Előmelegített sütőben sütjük addig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x38 cm
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 111
  • Össznézettség: 54142
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Ajánló

A süti tetejét szórjuk meg porcukorral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez anyukám receptje, kiskorunk óta gyakran süti, egyszerűen isteni finom, nem lehet sem megunni, sem elrontani:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...