r
Nosalty Logó

Mentás borsós rizottó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty vegán
Mentás borsós rizottó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Borsó püré

Mentás borsós rizottó

Tálalás

770
Kalória
28.6g
Fehérje
95.8g
Szénhidrátok
25.3g
Zsír
247.6g
Víz
23.8g
Koleszterin
16.5g
Rost
8.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Borsó püré

Mentás borsós rizottó

Tálalás

Összesen 770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Borsó püré

Mentás borsós rizottó

Tálalás

Összesen 770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Borsó püré

Mentás borsós rizottó

Tálalás

Összesen 117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3498.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    247.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2727 micro
Összesen 770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3498.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    247.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2727 micro
Összesen 770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

Borsó püré

  1. A zöldborsót főzzük lobogó, sós vízben 2-3 percet, majd szűrjük le, és tegyük hideg vízbe. Miután lehűlt, öntsük le róla a vizet.
  2. Tegyük a borsót egy mixerbe, adjunk hozzá mentát ízlés szerint és a reszelt vegán parmezánt. Öntsünk hozzá egy kevés zöldség alaplevet, majd turmixoljuk össze.

Mentás borsós rizottó

  1. A finomra vágott vöröshagymát és a szeletekre vágott fokhagymát futassuk meg 2-3 percig olívaolajon.
  2. Öntsük hozzá a fehérbort, amit pároljunk vissza. Ezután szórjuk bele a rizst, egy csipet sót, és kissé pirítsuk át.
  3. A forró alaplevet több részletben adjuk hozzá, mindig amikor már besűrűsödött a rizottó.
  4. Nagyjából 12-13 perc után tegyük bele a borsó pürét is, főzzük tovább 2-3 percet. Lényeg, hogy a rizs már puha legyen, de legyen még egy kis roppanóssága.
  5. Amikor elkészült, fedjük le 2 percre a rizottót, majd tálaljuk. Ennél a fázisnál adhatunk hozzá egy kevés margarint is, hogy még krémesebb legyen.

Tálalás

  1. A fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsuk le, amíg szép aranybarna lesz.
  2. Tálaljuk ki a rizottót, szórjuk meg a fenyőmaggal, néhány levél mentával, és faragjunk rá egy kevés vegán parmezánt is. Végül meglocsolhatjuk extra szűz olívaolajjal is.
  3. Fogyasszuk frissen, melegen. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

A krémes, mégis enyhén roppanós rizottót, nem is oly nehéz elkészíteni, csupán egy kis odafigyelést, és törődést igényel. A lelke az alaplé, amit érdemes forrón adagolgatni hozzá. Borsóval és friss mentával dobtuk fel, amitől kifejezetten illatos és mutatós is lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!