Mentás borsós rizottó
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Borsó püré
-
100 g zöldborsó
-
50 ml zöldség alaplé
Mentás borsós rizottó
-
1 ek olívaolaj
-
30 g vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
50 ml fehérbor
-
200 ml zöldség alaplé
-
1 ízlés szerint só
-
10 g zöldborsó
Tálalás
-
1 ízlés szerint menta
-
10 g parmezán sajt
770
Kalória
28.6g
Fehérje
95.8g
Szénhidrátok
25.3g
Zsír
247.6g
Víz
23.8g
Koleszterin
16.5g
Rost
8.3g
Cukor
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
Borsó püré
-
100g zöldborsó81 kcal
-
90g menta63 kcal
-
50g zöldség alaplé4 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Mentás borsós rizottó
-
8g olívaolaj71 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
75g rizs269 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
2g só0 kcal
-
10g zöldborsó8 kcal
Tálalás
-
0g menta0 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
10g fenyőmag67 kcal
Összesen
770
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
Borsó püré
-
100g zöldborsó81 kcal
-
90g menta63 kcal
-
50g zöldség alaplé4 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Mentás borsós rizottó
-
8g olívaolaj71 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
75g rizs269 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
2g só0 kcal
-
10g zöldborsó8 kcal
Tálalás
-
0g menta0 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
10g fenyőmag67 kcal
Összesen
770
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
Borsó püré
-
15.1g zöldborsó12 kcal
-
13.6g menta10 kcal
-
7.5g zöldség alaplé1 kcal
-
3.8g parmezán sajt15 kcal
Mentás borsós rizottó
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
7.5g fehérbor6 kcal
-
11.3g rizs40 kcal
-
30.2g zöldség alaplé2 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.5g zöldborsó1 kcal
Tálalás
-
0g menta0 kcal
-
1.5g parmezán sajt6 kcal
-
1.5g fenyőmag10 kcal
Összesen
117
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3498.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 681 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 577 mg
-
Nátrium 2025 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 16 mg
Víz
-
Összesen 247.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 359 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 519 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2727 micro
Összesen
770
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3498.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 681 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 577 mg
-
Nátrium 2025 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 16 mg
Víz
-
Összesen 247.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 359 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 519 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2727 micro
Összesen
770
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 527.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 411 micro
Összesen
117
kcal
Elkészítés
Borsó püré
- A zöldborsót főzzük lobogó, sós vízben 2-3 percet, majd szűrjük le, és tegyük hideg vízbe. Miután lehűlt, öntsük le róla a vizet.
- Tegyük a borsót egy mixerbe, adjunk hozzá mentát ízlés szerint és a reszelt vegán parmezánt. Öntsünk hozzá egy kevés zöldség alaplevet, majd turmixoljuk össze.
Mentás borsós rizottó
- A finomra vágott vöröshagymát és a szeletekre vágott fokhagymát futassuk meg 2-3 percig olívaolajon.
- Öntsük hozzá a fehérbort, amit pároljunk vissza. Ezután szórjuk bele a rizst, egy csipet sót, és kissé pirítsuk át.
- A forró alaplevet több részletben adjuk hozzá, mindig amikor már besűrűsödött a rizottó.
- Nagyjából 12-13 perc után tegyük bele a borsó pürét is, főzzük tovább 2-3 percet. Lényeg, hogy a rizs már puha legyen, de legyen még egy kis roppanóssága.
- Amikor elkészült, fedjük le 2 percre a rizottót, majd tálaljuk. Ennél a fázisnál adhatunk hozzá egy kevés margarint is, hogy még krémesebb legyen.
Tálalás
- A fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsuk le, amíg szép aranybarna lesz.
- Tálaljuk ki a rizottót, szórjuk meg a fenyőmaggal, néhány levél mentával, és faragjunk rá egy kevés vegán parmezánt is. Végül meglocsolhatjuk extra szűz olívaolajjal is.
- Fogyasszuk frissen, melegen. Jó étvágyat!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 15 perc
A krémes, mégis enyhén roppanós rizottót, nem is oly nehéz elkészíteni, csupán egy kis odafigyelést, és törődést igényel. A lelke az alaplé, amit érdemes forrón adagolgatni hozzá. Borsóval és friss mentával dobtuk fel, amitől kifejezetten illatos és mutatós is lett.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!