Mennyei tojásrántotta pirítóson, gombával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dave
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
474
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1895
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 388 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1077.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 261.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 318 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1239 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 656 micro
Összesen
474
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 90.6 g
Zsír
-
Összesen 114.1 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1551 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4309.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 723 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1533 mg
-
Nátrium 1534 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1046.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1368 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 345 micro
-
K vitamin: 412 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 642 micro
-
Kolin: 1272 mg
-
Retinol - A vitamin: 955 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4955 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2624 micro
Összesen
1895
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A gombákat tisztítsuk meg.
- Egy serpenyőt előmelegítünk az olívaolajjal, majd beletesszük az apró kockára vágott hagymát , a kakukkfüvet, a félbevágott fokhagymát és a gombákat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és addig pirítjuk, amíg a gombák aranybarnák nem lesznek.
- Ezután egy tálra tett konyhai papírtörlőre borítjuk a gombákat, a fokhagymát kivesszük, és melegen tartjuk őket.
- Egy magas serpenyőbe vagy akár fazékba feltörjük a tojásokat, és beletesszük a vaj felét. Fontos, hogy ne verjük fel a tojásokat előre!
- Tegyük fel melegedni, miközben egy spatulával/fakanállal folyamatosan keverjük.
- A tojásoknak krémesnek, puhának és kicsit darabosnak kell lenniük. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy amikor hirtelen elkezd összeállni a tojás, félretesszük a serpenyőt, miközben folyamatosan keverjük a rántottánkat, és amikor "lenyugodott", rakjuk vissza ismét melegedni.
- Amikor a tojás már majdnem kész, rakjuk bele a vaj másik felét, és keverjük el.
- Mikor teljesen kész, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a creme fraiche-t, ízesítjük sóval, borssal, majd az apróra vágott metélőhagymát tesszük bele, és jól elkeverjük.
- Tálaljuk: a pirítósra tegyük rá a rántottát és arra a pirított gombát.
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14248
- Feltöltés dátuma: 2009. november 28.
Ajánló
Hűvősebb időben tökéletes. A puha, lágy rántotta és a ropogós pirítós kontrasztja hihetetlen ízélmény, ráadásnak egy jó forró tea ... egyszerűen fenséges uzsonna, vacsora! A crème fraîche-t lehet helyettesíteni tejföllel, lényeg, hogy lehetőleg minél zsírosabb legyen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dave
17 recept
Gordon Ramsay egyik receptje alapján készítettem el ezt a hihetetlenül finom ételt. Kicsit talán tovább tart elkészíteni, mint a hagyományos rántottát, de miután az ember rájött a nyitjára, nem is akarja másképpen elkészíteni. A jövőben én is csak így fogom!