r
Nosalty Logó

Mennyei német sajttorta zabpehelyből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Mennyei német sajttorta zabpehelyből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 933 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 3737 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 306 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.3 g
  • Cink
    296 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    229 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    135 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 933 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.8 g

Zsír

  • Összesen
    199.7 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6641.3 g
  • Cink
    1183 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    915 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    2579 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    47 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.2 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    114 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1185 micro
Összesen 3737 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cink
    97 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 306 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Elkészítés

tésztához

  1. A zabpelyhet megdaráljuk (én erre a célra egy univerzális aprítót használtam, de megfelel a kávédaráló is!), és egy méretes edényben összekeverjük a kristálycukorral, sütőporral. Ezután elmorzsoljuk a vajjal. A diót durvára vágjuk (daráljuk).
  2. Egy kör alakú tortaformát (nálam ez 22 cm átmérőjű kör) kivajazunk, és a zabpelyhes massza 2/3 részét egyenletesen belenyomkodjuk.

töltelékhez

  1. Egy nagyobb tálba öntjük a túrót, és habos péppé dolgozzuk a cukrokkal és a tojásokkal (én ezt a műveletet botmixerrel végeztem). Ezután a túrós krémet beleöntjük a tortaformába.
  2. A darált diót összekeverjük a maradék 1/3 morzsával, és egyenletesen a túrókrém tetejére szórjuk. A tortaformát előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 45 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült, leválasztjuk a tortakarimát. Langyosra hűtjük, és szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11687
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mennyei német sajttorta zabpehelyből
Lizinka_ 604 recept

Egy fél zacskó megmaradt zabpelyhet hasznosítottam, és fantasztikus torta formájában tért vissza az asztalunkra. Nagyon finom, tömény, laktató süti. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...