Mennyei német sajttorta zabpehelyből
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
tésztához
töltelékhez
Összesen
933
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
tésztához
töltelékhez
-
450g tehéntúró662 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
3737
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33 g
Zsír
-
Összesen 49.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1660.3 g
-
Cink 296 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 229 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 645 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.3 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 120.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 28 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 135 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
933
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.8 g
Zsír
-
Összesen 199.7 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 820 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6641.3 g
-
Cink 1183 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 800 mg
-
Vas 915 mg
-
Magnézium 472 mg
-
Foszfor 2579 mg
-
Nátrium 477 mg
-
Réz 47 mg
-
Mangán 47 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 361.2 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 480.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 114 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 541 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 572 mg
-
Retinol - A vitamin: 1105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1185 micro
Összesen
3737
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 545.7 g
-
Cink 97 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 75 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 44 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
306
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
tésztához
- A zabpelyhet megdaráljuk (én erre a célra egy univerzális aprítót használtam, de megfelel a kávédaráló is!), és egy méretes edényben összekeverjük a kristálycukorral, sütőporral. Ezután elmorzsoljuk a vajjal. A diót durvára vágjuk (daráljuk).
- Egy kör alakú tortaformát (nálam ez 22 cm átmérőjű kör) kivajazunk, és a zabpelyhes massza 2/3 részét egyenletesen belenyomkodjuk.
töltelékhez
- Egy nagyobb tálba öntjük a túrót, és habos péppé dolgozzuk a cukrokkal és a tojásokkal (én ezt a műveletet botmixerrel végeztem). Ezután a túrós krémet beleöntjük a tortaformába.
- A darált diót összekeverjük a maradék 1/3 morzsával, és egyenletesen a túrókrém tetejére szórjuk. A tortaformát előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 45 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült, leválasztjuk a tortakarimát. Langyosra hűtjük, és szeletelve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 218
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 11687
- Feltöltés dátuma: 2020. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Egy fél zacskó megmaradt zabpelyhet hasznosítottam, és fantasztikus torta formájában tért vissza az asztalunkra. Nagyon finom, tömény, laktató süti. Próbáljátok ki!