r
Nosalty Logó

Mennyei csokoládészószos-kakaós kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mennyei csokoládészószos-kakaós kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kakaós tészta;

Csokoládéöntet

Összesen 915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kakaós tészta;

Csokoládéöntet

Összesen 4576 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kakaós tészta;

Csokoládéöntet

Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    294.7 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2873.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1060 micro
Összesen 4576 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

Kakaós tészta;

Csokoládéöntet

Elkészítés

Kakaós tészta;

  1. Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig habosítjuk. Majd hozzácsurgatjuk az olajat, amivel szintén pár percig verjük.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, és hozzáöntjük a tojásos masszához.
  3. Teljesen simára keverjük az összes hozzávalót.
  4. Sütőpapíros tepsibe öntjük, kb.35x23 cm-be. Előmelegített sütőben 190 fokon, kb. 25 percig sütjük.

Csokoládéöntet

  1. Minden alapanyagot gőz fölött összeolvasztunk, amíg szép sima nem lesz.
  2. Kis hűlés után kockákra vágjuk a tésztát, és a csokoládéöntettel leöntve tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1602
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné a csoki ízét. Én legalább is még nem találkoztam olyannal. Mikor beleharapsz a lágy tésztába, és a szájpadlásodon érzed a csokoládé mámorító ízét..... :-)))

Hozzávalók

Kakaós tészta;

Csokoládéöntet

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...