Melengető angol pudding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mayura
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
282
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1690
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
282
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 93.2 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 612 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2259.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 761 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 836 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.9 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 443.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 830 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 358 mg
-
Retinol - A vitamin: 797 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 278 micro
-
β-crypt 232 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 777 micro
Összesen
1690
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
3 dl tej
-
2 dl habtejszín
-
3 ek cukor
-
1 db vanília
-
1 marék mazsola
-
5 szelet toast kenyér
Elkészítés
- A sodóhoz a tejet és a tejszínt a vaníliarúd kikapart belsejével és a szétvágott rúddal feltesszük melegedni.
- Közben az egész tojásokat habverővel fehéredésig keverjük a cukorral.
- A tejes vaníliás keveréket, melynek közben isteni illata lett, lassacskán hozzáöntögetjük a tojásokhoz, melyet közben továbbra is kevergetünk. Csodálatosan finom habos állagú lágy sodót kapunk.
- Belekeverjük a citromhéjat is.
- A kenyeret megszabadítjuk a héjától, és kis fél cm kockákra vágjuk, meglocsoljuk whiskeyvel, és rádobjuk a gyümölcsöket és a mazsolát, ha nagyon fanyar vagy savanyú gyümölcsöket használunk, kevés cukorral még megszórjuk a keveréket.
- Kis sütőformákat, pl. felfújtakhoz való porcelán formákat vagy hőálló üvegpoharakat kikenünk vajjal, és porcukorral megszórjuk.
- A száraz gyümölcsös keveréket a formákba halmozzuk úgy, hogy kb. a háromnegyedéig érjen,kissé lenyomkodjuk, és annyi sodóval öntjük föl, amennyi nagyjából elfedi. A maradék sodót a kész puding mellé adjuk tálaláskor.
- Tepsibe helyezzük őket, és a tepsit 2 ujjnyira feltöltjük vízzel, és 180 fokon 30 percig simán gőzöljük őket, a végén 2-3 percre kapcsoljuk csak be a légkeverést, ha kicsit szeretnénk pirosabb pudingot.
- Készíthetjük fazékbanis gázon a gőzölt pudingot úgy, hogy egy lábasba teszünk 2 ujjnyi vizet, és ebbe állítjuk a formákat, amiket fedő alatt takarékon gőzölünk 20-30 percig.
- Akkor jó, ha rugalmas a teteje, és az egész kissé megemelkedett.
- 1-2 percig a formában hagyjuk pihenni, majd tányérra borítjuk (meglepően könnyen kijön), és sodóval vagy baracklekvárral kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10000
- Feltöltés dátuma: 2013. január 26.
Ajánló
Pudding kedvelőknek, és azoknak akik kedvelik az angol humort, ez az édesség mosolyt csal a legzordabb arcokra is.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mayura
30 recept
Imádom az angol édességeket, ez az alaprecept szeretett unokatestvéremtől származik, aki Londonban orvos. Szinte minden verzióban fincsi, és hamar kész van, ha vendégek jönnek, már előre elkészítem, és csak ebéd közben tolom be a sütőbe, nem tud odaégni, és mindig óriási sikere van. Az illata mennyei, és hihetetlenül kevés cukor kell bele, készíthetjük teljes kiőrlésű vagy rozskenyérből is, egyszerűen nem lehet elrontani, krémes és lágy, és az összetevők teljesen összeolvadnak benne. Az én kedvencem a szedres és az áfonyás. Maradék cuccokból is elkészíthető, a titka a jó sodó. Jumy