r
Nosalty Logó

Melengető angol pudding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mayura
Melengető angol pudding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2259.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 1690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sodóhoz a tejet és a tejszínt a vaníliarúd kikapart belsejével és a szétvágott rúddal feltesszük melegedni.
  2. Közben az egész tojásokat habverővel fehéredésig keverjük a cukorral.
  3. A tejes vaníliás keveréket, melynek közben isteni illata lett, lassacskán hozzáöntögetjük a tojásokhoz, melyet közben továbbra is kevergetünk. Csodálatosan finom habos állagú lágy sodót kapunk.
  4. Belekeverjük a citromhéjat is.
  5. A kenyeret megszabadítjuk a héjától, és kis fél cm kockákra vágjuk, meglocsoljuk whiskeyvel, és rádobjuk a gyümölcsöket és a mazsolát, ha nagyon fanyar vagy savanyú gyümölcsöket használunk, kevés cukorral még megszórjuk a keveréket.
  6. Kis sütőformákat, pl. felfújtakhoz való porcelán formákat vagy hőálló üvegpoharakat kikenünk vajjal, és porcukorral megszórjuk.
  7. A száraz gyümölcsös keveréket a formákba halmozzuk úgy, hogy kb. a háromnegyedéig érjen,kissé lenyomkodjuk, és annyi sodóval öntjük föl, amennyi nagyjából elfedi. A maradék sodót a kész puding mellé adjuk tálaláskor.
  8. Tepsibe helyezzük őket, és a tepsit 2 ujjnyira feltöltjük vízzel, és 180 fokon 30 percig simán gőzöljük őket, a végén 2-3 percre kapcsoljuk csak be a légkeverést, ha kicsit szeretnénk pirosabb pudingot.
  9. Készíthetjük fazékbanis gázon a gőzölt pudingot úgy, hogy egy lábasba teszünk 2 ujjnyi vizet, és ebbe állítjuk a formákat, amiket fedő alatt takarékon gőzölünk 20-30 percig.
  10. Akkor jó, ha rugalmas a teteje, és az egész kissé megemelkedett.
  11. 1-2 percig a formában hagyjuk pihenni, majd tányérra borítjuk (meglepően könnyen kijön), és sodóval vagy baracklekvárral kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10000
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Ajánló

Pudding kedvelőknek, és azoknak akik kedvelik az angol humort, ez az édesség mosolyt csal a legzordabb arcokra is.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom az angol édességeket, ez az alaprecept szeretett unokatestvéremtől származik, aki Londonban orvos. Szinte minden verzióban fincsi, és hamar kész van, ha vendégek jönnek, már előre elkészítem, és csak ebéd közben tolom be a sütőbe, nem tud odaégni, és mindig óriási sikere van. Az illata mennyei, és hihetetlenül kevés cukor kell bele, készíthetjük teljes kiőrlésű vagy rozskenyérből is, egyszerűen nem lehet elrontani, krémes és lágy, és az összetevők teljesen összeolvadnak benne. Az én kedvencem a szedres és az áfonyás. Maradék cuccokból is elkészíthető, a titka a jó sodó. Jumy

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...