r
Nosalty Logó

Melegszendvicskrém Redux konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Melegszendvicskrém Redux konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1013 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 508 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3262 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    1445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4719 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4713 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 1013 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, hűtjük, pucoljuk, majd kivesszük a sárgáját (félrerakjuk), a fehérjét pedig kockázzuk.
  2. Egy kis edénybe belehelyezzük a májkrémet, a tejfölt és a vajat, majd apró mozdulatokkal simára keverjük.
  3. A főtt tojássárgáját a krémbe rakva áttörjük az egészet villával.
  4. A megpucolt és félbevágott lilahagymánkat nagyon apróra kockázzuk, majd a kockázott tojásfehérjével, afűszerekkel, és a cukorral együtt alaposan belekeverjük a krémünkbe.
  5. Ebbe a krémbe még tetszés szerinti mennyiségű reszelt sajtot adhatunk.
  6. Kenyérre kenjük, sajtot reszelünk a tetejére és előmelegített minigrillben vagy sütőben 200 C°-on sütjük, míg a sajtunk rá nem olvad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10142
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy unalmas napomon találtam ki ezt a melegszenyakrémet. Gondoltam megosztom, remélem ízleni fog. Ha még turbóznátok valamivel, vagy esetleg valamit kivennétek belőle, nyugodtam kommenteljétek. Jó étvágyat! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...