r
Nosalty Logó

Meggyes-tejszínes-dupla csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-tejszínes-dupla csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A meggyes részhez

Összesen 511 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A meggyes részhez

Összesen 5114 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A meggyes részhez

Összesen 263 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 511 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    348.4 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3991.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.1 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2401 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1536 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 5114 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A meggyes részhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A vajat és a csokit mikróban olvasszuk össze.
  2. A tojások fehérjét egy pici sóval verjük kemény habbá, a cukrot keverjük el a tojássárgájával, majd adjuk hozzá a csokis vajat.
  3. Keverjük bele a lisztet, keményítőt, mandulát és sütőport, majd a tojásfehérjét több részletben, óvatosan.
  4. A sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es tortaformába egyengessük el a krémet, és kb. 20-25 perc alatt süssük meg, hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. A krémhez a tejszínt fél dl kivételével verjük kemény habbá. A kimaradt tejszínt forrósítsuk fel mikróban, majd tördeljük bele a fehér csokit, és keverjük addig, míg fel nem olvad.
  2. A vízben keverjük el a zselatint, majd óvatosan melegítsük fel addig, míg teljesen fel nem oldódik.
  3. A tejfölt és a cukrot keverjük el, tegyük bele a citrom héját és a levét, majd a vaníliát, a felolvasztott fehér csokit és a feloldott zselatint.
  4. Végül a tejszínhabbal óvatosan keverjük el az egészet.

A meggyes részhez

  1. A meggyel a cukrot, 1 dl vizet és a meggyet főzzük fel, majd sűrítsük be a maradék vízzel elkevert keményítővel, hűtsük le (de nem teljesen).
  2. Egy tortagyűrűvel vegyük körbe a piskótát, öntsük rá a krémet,majd egy kanál hátlapjával egyengessük el.
  3. A meggyes részt kanalazzuk rá, és a kanál szárával kicsit keverjük meg, hogy márványos legyen.
  4. Hűtsük 1 éjjel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9092
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újságban találtam erre a receptre, azonnal ki kellett próbálnom. Nagyon finom lett! Cseresznyésen is meg fogom sütni.

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A meggyes részhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...