Meggyes-pudingos pite édes morzsával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
0 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
250g meggy113 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A pudinghoz
-
86 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
250g tej140 kcal
-
19 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A morzsához
-
13g rétesliszt46 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
8g vaj54 kcal
Összesen
1011
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
0 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
1000g meggy450 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A pudinghoz
-
343 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
A morzsához
-
50g rétesliszt182 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
30g vaj215 kcal
Összesen
4036
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
10.6g finomliszt38 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
1.8g margarin13 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
35.2g meggy16 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A pudinghoz
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
35.2g tej20 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
A morzsához
-
1.8g rétesliszt6 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
Összesen
142
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 964.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 366 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.6 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 239.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1824 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 330 micro
Összesen
1011
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.4 g
Zsír
-
Összesen 111.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3858.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 1465 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 782 mg
-
Nátrium 1251 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 650.3 g
-
Cukor 260 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 956.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 400 mg
-
Retinol - A vitamin: 813 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7297 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1319 micro
Összesen
4036
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
3 ek cukor
-
2 db tojás
-
5 dkg margarin
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 kg meggy
-
fahéj ízlés szerint
A pudinghoz
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
4 ek cukor
-
1 l tej
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csapott ek finomliszt
A morzsához
-
5 dkg rétesliszt
-
5 dkg cukor
-
3 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához való anyagokat összedolgozzuk, egy lapban kinyújtjuk.
- Papírral kibélelt tepsibe helyezzük. A tésztát szurkáljuk meg villával, és elősütjük pár percig.
- Közben elkészíthetjük a szóratot. Kézzel összemorzsoljuk, vizes homok állagú legyen. A vajat több részben dolgozzuk inkább hozzá, szükség szerint.
- A liter tejet, 2 vaníliás pudingot, a kristálycukrot, vaníliás cukrot sűrű pudinggá főzzük.
- A kinyújtott és az elősütött tésztára öntjük, megszórjuk gyümölccsel.
- Rászórjuk egyenletesen a szóratot.
- Visszarakjuk a sütőbe sülni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 22 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8889
- Feltöltés dátuma: 2012. július 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Ezt a receptet módosítottam, a tésztából csak egy réteget használtam. Valójában ez két lapból készül. Egy alulra, és eggyel pedig befedni. A tészta mennyiségét is csökkentettem. Szóratot készítettem a tetejére, így sokkal zaftosabb a pite. Isteni, ahogy a szórat ropogósra sül a tetején!