r
Nosalty Logó

Meggyes-pudingos piskóta csokoládéval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-pudingos piskóta csokoládéval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3992 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5725.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    2249 mg
  • Nátrium
    1483 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.2 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 3992 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat, a tojássárgáját a cukorral elkeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukros masszához fokozatosan hozzáadjuk a vizet, és a sütőporos-kakaós lisztet, majd a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  2. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd közepes lángon 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  3. A pudingot a 3 dl tejjel és a 3 ek cukorral elkeverjük, és lassú tűzön állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Miután kihűlt, a margarinnal habosra keverjük.
  4. A díszítéshez meggybefőttet/ meggyet használunk, valamint étcsokoládét reszelünk a tetejére.
  5. Ezután hűtőbe tesszük, lehetőség szerint egy egész éjszakára.
  6. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 26883
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütemény apropója a Haas Natural és a NoSalty receptversenye. Gyakran készítek piskótát, melyet különböző ízesítésű pudingokkal és gyümölcsökkel kombinálok. Ez a viszonylag könnyen elkészíthető édesség kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagy kedvence.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...