r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos rétes 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-mákos rétes 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 5460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1765.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    259.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7062.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    3272 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    880 mg
  • Foszfor
    2477 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    728.3 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    986.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    796 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7094 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 5460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A rétestésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A rétestésztához

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, és rugalmas lágy tésztát dolgozunk ki. Ha nagyon ragad, teszünk még hozzá lisztet.
  2. 3 cipóra osztjuk a tésztát és betesszük a fagyasztóba.
  3. A töltelékhez kimagozzuk a meggyet, és lecsepegtetjük. Ledaráljuk a mákot, összekeverjük a cukorral, a búzadarával és a fahéjjal. A cukrot és a fahéjat ízlés szerint adagoljuk.
  4. A tésztacipókat lisztezett deszkán vékonyra sodorjuk.
  5. Rászórjuk a meggyet és meghintjük a mákos-darás-cukros keverékkel.
  6. A tészta széleit visszahajtjuk, és gyorsan feltekerjük a rudat.
  7. A tepsit előre kikenjük olajjal, és beleemeljük a kész rudakat.
  8. Megolajozzuk a rudakat, és nagy lángon pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 47403
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 26.

Ajánló

Desszertnek, de akár önálló főfogásnak is megállja a helyét egy tartalmas leves mellé. A tésztát lehet a fagyasztóban előre készíteni, és így bármikor gyorsan elkészíthető. Mire felenged, elkészül a töltelék.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a rétes szinte minden héten az asztalon van. Mindenféle töltelékkel (túró, alma, gyümölcsök) mindenki kedvence. Ezt a receptet a nagynénémtől tanultam, és azóta is szívesen készítem. Azelőtt a hagyományos nyújtott rétesemet nem mindig sikerült úgy elnyújtani, mint ahogy szerettem volna. Ez a recept viszont mindig sikerül, és ha az ember jó vékonyra sodorja, nem veszi észre senki, hogy nem nyújtott rétest eszik. A meggyes-mákos a kedvencek közé tartozik, igaz nem lehet belőle sokat enni, mert könnyen megfekszi az ember gyomrát.  

Hozzávalók

A rétestésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...