r
Nosalty Logó

Meggyes lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Meggyes lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta kenéséhez, szórásához

Összesen 900 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta kenéséhez, szórásához

Összesen 5393 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta kenéséhez, szórásához

Összesen 252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1412 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 900 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    316.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2646.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.1 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    958.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2780 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8473 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1328 micro
Összesen 5393 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta kenéséhez, szórásához

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt.
  2. A lisztet elkeverjük a csipet sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az megfuttatott élesztőt, a tojást és jól összegyúrjuk. A tésztát két cipóba osztjuk: az egyik kicsit nagyobb legyen (ez lesz a lepény alja).
  3. A nagyobb cipót kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. Megszórjuk a tésztát darált dióval.
  4. A kimagozott, levétől kissé kicsavart meggyel beterítjük, a meggyet megszórjuk a fahéjjal elkevert kristálycukorral és a maradék darált dióval.
  5. Kinyújtjuk a másik cipót és lefedjük a tölteléket a tésztalappal, kicsit rányomkodjuk.
  6. Megkenjük a lepény tetejét enyhén felvert tojással, rászórjuk a durvára vágott diót és villával megszurkáljuk.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (a sütési idő felénél 180 fokra mérsékeljük a hőt).
  8. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 47 alkalommal
  • Receptkönyvben: 335
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 120335
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az év bármely szakaszában készíthetjük, hála a fagyasztott meggynek. Viszont ilyenkor a legfinomabb, friss, magozott meggyből.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta kenéséhez, szórásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...