r
Nosalty Logó

Meggyes krémes ahogy Edit készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Meggyes krémes ahogy Edit készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A töltelékhez

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 700 kcal
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A töltelékhez

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 6989 kcal
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A töltelékhez

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 284 kcal
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 700 kcal
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    344.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5089.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1523 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1956 mg
  • Nátrium
    1233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    917.8 g
  • Cukor
    532 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2656 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6135 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 6989 kcal
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A lapokhoz

A töltelékhez

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A lapokhoz

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 részre osztjuk. Cipókat formázunk, majd 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  2. A sütőpapírral bélelt tepsibe terítünk egy lapot, megszórjuk a fele lecsepegtetett meggy szemekkel, a másik lapot ráhelyezzük, villával megszurkáljuk, és 180 fokra melegített sütőben kb. 23 perc alatt világosra sütjük. A másik két lapnál is így járunk el.
  3. A krém készítése: A margarin kivételével a hozzávalókat sűrűre felfőzzük, kihűtjük, a kihabosított margarinnal jól összekeverjük. A kihűlt két lap közé töltjük.
  4. A máz készítése: Elektromos keverőgéppel a cukrot a meggylével sűrű krémmé keverjük, és a felolvasztott meleg margarinnal összekeverjük. A süteményt bevonjuk.
  5. Legalább egy fél napot hagyjuk állni, és azután szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6467
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Egy nyári receptes újságban jelent meg a sütemény. Egy kis módosítással elkészítettem. Nagyon finom, ajánlom a gyümölcsös sütik kedvelőinek!

Hozzávalók

A lapokhoz

A töltelékhez

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...