r
Nosalty Logó

Meggyes kocka helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Meggyes kocka helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4653 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 775 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    193.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4958.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1352 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1972 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4851 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1332 micro
Összesen 4653 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és szitán lecsurgatjuk.
  2. A kristálycukrot a tojásokkal felverjük, hozzákeverjük lassan adagolva az olajat, a sütőporos lisztet, és végül a tejjel lazítjuk fel. Inkább kevesebb tejet adjunk hozzá, nehogy híg legyen a piskóta.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük.
  4. A meggyet megszórjuk 2 ek liszttel, átforgatjuk, és rászórjuk a piskóta tetejére.
  5. Előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük 180 fokon.
  6. Tetejét megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x36
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11421
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 22.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető. A meggyet közvetlen a sütőbe tevés előtt szórjuk a piskóta tetejére, hogy ne süllyedjen le az aljára. A sütőt már a piskóta készítéskor kapcsoljuk be, hogy azonnal betehessük sülni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Barátnőm édesanyukájától, Boriska nénitől származik ez a recept. A piskóta tésztája daralisztből készül, mivel eléggé omlós lett, ezért én keverem a lisztet. Egy nagyon régi receptes könyvből van, ami sajnos nem az enyém, de örültem, hogy belenézhettem. Imádom a régi receptes könyveket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...