r
Nosalty Logó

Meggyes kiflifelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes kiflifelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 625 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    122.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4888.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1105 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3530 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1383 micro
Összesen 2498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgákat elkeverjük a mézzel, a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tejet, és ebbe áztatjuk be a karikára vágott kifliket.
  2. Amikor a tejes keveréket felszívták, akkor egy kivajazott tűzálló tál aljára rakunk egy sort, megszórjuk a kimagozott meggy felével, majd a diós-fahéjas keverékkel, és egy kis mézet csorgatunk még rá.
  3. Folytatjuk a rétegezést úgy, hogy a tetejére kifli kerüljön.
  4. Betesszük a sütőbe és kb. 180 fokon félig megsütjük.
  5. Közben a tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük és a félig megsült kiflire kenjük.
  6. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a hab kap egy kis színt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8178
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 17.

Ajánló

Mivel mi méhészkedünk nem is volt kérdéses, mit teszek édesítésnek:), de mindennel nagyon finom, bátran ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isteni finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...