r
Nosalty Logó

Meggyes-joghurtos pite bebe konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bebe74
Meggyes-joghurtos pite bebe konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3845 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5596.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1496 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    2317 mg
  • Nátrium
    1385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.1 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    918.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4173 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1496 micro
Összesen 3845 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük az olajat és a joghurtot.
  3. A lisztben elkeverünk 1 csomag sütőport, és kisebb adagokban a tojássárgás masszához keverjük.
  4. Végül kb. 3 adagban hozzákeverjük a tojásfehérjét is.
  5. Egy kb. 25x35 cm-s tepsit kikenünk zsírral, belisztezzük, beleöntjük a masszát, és megszórjuk a meggyel.
  6. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 35-45 percig sütjük. A sütési idő a sütőtől és a tepsi méretétől is függ, 35 percnél mindenképp érdemes már ránézni, és tűpróbával ellenőrizni, hogy a közepe is átsült-e.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 352
  • Tegnapi nézettség: 54
  • 7 napos nézettség: 359
  • Össznézettség: 187000
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 30.

Ajánló

Meggyen kívül más idénygyümölccsel is elkészíthető. Nagyobb darabokat pl. barack, szilva, érdemes feldarabolni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy régi recept, már nem tudom, honnan van. Azért szeretem, mert mérleg nélkül is egyszerűen elkészíthető (mindent a joghurtos pohárral kell kimérni, a súlyokat csak a rend kedvéért írtam), nagyon finom, és a meggyen kívül gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...