r
Nosalty Logó

Meggyes habos, omlós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes habos, omlós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1740 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6955 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 355 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1740 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5101.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    2079 mg
  • Nátrium
    1417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1136.9 g
  • Cukor
    643 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2296 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1701 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 6955 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha margarint a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük.
  2. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, és az előzőekhez adjuk. Majd beletesszük a citromhéjat és a citrom levét, és könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk.
  3. A tészta 1/4 részét félretesszük, a többit pedig margarinnal kikent tepsibe nyomkodjuk. Megkenjük a lekvárral. A tojásfehérjéből és a porcukorból kemény habot verünk, és a lekvárra kenjük. Majd a maradék tésztából rudakat formázunk, és a tojásfehérje habra rakosgatjuk.
  4. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14125
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 24.

Ajánló

Meggylekvár helyett használhatunk más savanykás lekvárt is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan, finomat-elven találtam ezt a receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...