r
Nosalty Logó

Meggyes-gesztenyés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Meggyes-gesztenyés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A meggyes krémhez

A gesztenyés Krémhez

A tetejére

Összesen 471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A meggyes krémhez

A gesztenyés Krémhez

A tetejére

Összesen 3753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A meggyes krémhez

A gesztenyés Krémhez

A tetejére

Összesen 225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    181.9 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.4 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    275 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 3753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A meggyes krémhez

A gesztenyés Krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tortalapot sütjük meg: Egy kerek formát kibélelünk sütőpapírral, vagy kikenjük vajjal, és beszórjuk liszttel. Bekapcsoljuk a sütőt.
  2. Habbá verjük a tojásfehérjéket. Ha már jó kemény, mehet bele a cukor. Ezzel is verjük még egy darabig. Utána egyenként mehet bele a sárgája is. Majd a lisztet már óvatosabban keverjük el benne, végül az olvasztott, de nem forró vaj vagy margarin. Mehet a sütőbe. 5 perc után mérsékeljük kicsit a hőfokot, végezzünk tűpróbát; ha kész, kivesszük, letakarjuk, kihűtjük.
  3. Krém 1.: Kimagozzuk a meggyet. A levét lábosba öntjük, teszünk bele fahéjat, cukrot. Közben az étkezési keményítőt kevés hideg vízzel simára keverjük. Ha felforrt, beleöntjük a meggyet is. Ha már ezzel is összemelegedett, besűrítjük. Jó sűrű legyen. Kihűtjük a krémet.
  4. Krém 2.: Megcsináljuk a besamelt: vaj-liszt. kicsit együtt "pirítjuk", majd mehet bele a tej, a cukor, sűrűre felfőzzük, kihűtjük. Ha lehűlt, beletesszük a villával fellazított gesztenyét, igény szerint rumot. A gesztenyéből hagyunk egy kicsit a tetejére a díszítéshez.
  5. A tortalapot elvágjuk három felé. Az alsóra kenjük a meggyes krémet, rá a következő lap. Erre mehet a gesztenyés krém, harmadik lap. Jó, ha a gesztenyés krémből hagyunk egy kicsit, mert az oldalát és a tetejét is be tudjuk vele kenni.
  6. Hűtőben pihentetjük, hogy összálljon, -érjen a torta. Tálalás előtt felverjük a tejszínt kevés porcukorral és a habfixálóval. Bekenjük ezzel is a torta oldalát és tetejét. Ráreszeljük a maradék geszetenyét. És készen is van! Lehet enni!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 28277
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 29.

Ajánló

Ünnepekre, bármikorra... Nem annyira bonyolult, hosszadalmas, mint elsőre gondolná az ember.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes-gesztenyés torta
Petruska 61 recept

Feketeerdő-tortához szoktam ezt a meggyes krémet használni. Gondoltam, a meggy és a gesztenye jól harmonizál egymással, és megszületett ez a torta.

Hozzávalók

A tésztához

A meggyes krémhez

A gesztenyés Krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...