r
Nosalty Logó

Meggyes-gesztenyés torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petruska
Meggyes-gesztenyés torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A meggyes krémhez

A gesztenyés Krémhez

A tetejére

471
Kalória
6.3g
Fehérje
58.4g
Szénhidrát
22.7g
Zsír
34.4g
Víz
127.5g
Koleszterin
472.5mg
Rost
22.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A meggyes krémhez

A gesztenyés Krémhez

A tetejére

Összesen 471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A meggyes krémhez

A gesztenyés Krémhez

A tetejére

Összesen 3753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A meggyes krémhez

A gesztenyés Krémhez

A tetejére

Összesen 225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    181.9 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    467.4 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    275 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 3753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tortalapot sütjük meg: Egy kerek formát kibélelünk sütőpapírral, vagy kikenjük vajjal, és beszórjuk liszttel. Bekapcsoljuk a sütőt.
  2. Habbá verjük a tojásfehérjéket. Ha már jó kemény, mehet bele a cukor. Ezzel is verjük még egy darabig. Utána egyenként mehet bele a sárgája is. Majd a lisztet már óvatosabban keverjük el benne, végül az olvasztott, de nem forró vaj vagy margarin. Mehet a sütőbe. 5 perc után mérsékeljük kicsit a hőfokot, végezzünk tűpróbát; ha kész, kivesszük, letakarjuk, kihűtjük.
  3. Krém 1.: Kimagozzuk a meggyet. A levét lábosba öntjük, teszünk bele fahéjat, cukrot. Közben az étkezési keményítőt kevés hideg vízzel simára keverjük. Ha felforrt, beleöntjük a meggyet is. Ha már ezzel is összemelegedett, besűrítjük. Jó sűrű legyen. Kihűtjük a krémet.
  4. Krém 2.: Megcsináljuk a besamelt: vaj-liszt. kicsit együtt "pirítjuk", majd mehet bele a tej, a cukor, sűrűre felfőzzük, kihűtjük. Ha lehűlt, beletesszük a villával fellazított gesztenyét, igény szerint rumot. A gesztenyéből hagyunk egy kicsit a tetejére a díszítéshez.
  5. A tortalapot elvágjuk három felé. Az alsóra kenjük a meggyes krémet, rá a következő lap. Erre mehet a gesztenyés krém, harmadik lap. Jó, ha a gesztenyés krémből hagyunk egy kicsit, mert az oldalát és a tetejét is be tudjuk vele kenni.
  6. Hűtőben pihentetjük, hogy összálljon, -érjen a torta. Tálalás előtt felverjük a tejszínt kevés porcukorral és a habfixálóval. Bekenjük ezzel is a torta oldalát és tetejét. Ráreszeljük a maradék geszetenyét. És készen is van! Lehet enni!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Feketeerdő-tortához szoktam ezt a meggyes krémet használni. Gondoltam, a meggy és a gesztenye jól harmonizál egymással, és megszületett ez a torta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Meggyes pite

Ez a recept drága Nagyikám "alap-pitereceptje", lehet készíteni más gyümölcsökkel is (cseresznye, alma, szilva stb.), szerintem elronthatatlan. Vékony tésztájú, sok töltelékes pite lesz ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!