r
Nosalty Logó

Meggyes-diós-fahéjas süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-diós-fahéjas süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4496 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    227.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5330.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1173 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    2343 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.2 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1108 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 4496 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint már korábban kivehetjük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Vágjuk apróra a diót.
  2. Keverjük össze a lisztet a sütőprorral, kakaóval, fahéjjal és a dióval, a meggyet csöpögtessük le.
  3. Válasszuk szét a tojásokat, és verjük habbá a fehérjét.
  4. A margarint a cukorral és a tojássárgájával keverjük simára.
  5. Keverjük hozzá a fehérjét. majd óvatosan a lisztes keveréket.
  6. Végül kevés mozdulattal forgassuk a tésztába a meggyet.
  7. A tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük készre kb. 25 perc alatt. Fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizhetjük, hogy a belseje is átsült-e. Ha száraz a fogpiszkáló, kész a süti!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3345
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütinek azt a nevet is adhatnám, hogy süti utazáshoz. Évekkel ezelőtt a velencei karneválra utaztunk, és ilyen sütit vittünk magunkkal. Mindig szívesen emlékszem rá, mikor egy aprócska téren ezt majszoltuk, és közben el sem hittük, hogy Velencében vagyunk. Aztóa is sütjük, ha hosszabb útra kelünk. Holnap Róma felé veszem az irányt, és megint ezt sütöttem útravalaónak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...