r
Nosalty Logó

Meggyes-citromos rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Apetit
Meggyes-citromos rácsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 585 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4681 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 239 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    919 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 585 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    224.2 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1876.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.3 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    945.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1853 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    7348 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 4681 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta alapanyagait egy tálban egyszerre összekeverjük. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, nehogy a tészta átvegye a kezünk melegét. Szükség szerint tegyük hozzá a tejfölt.
  2. Az összegyúrt tésztát egy tállal leborítva 30 percig pihentetjük.

Töltelék

  1. A kimagozott meggyet lecukrozva állni hagyjuk. Az ekkor engedett levét leszűrjük, majd ebben főzzük meg a pudingot.
  2. Az elkészült pudingot hozzákeverjük a meggyhez.
  3. A tésztát elfelezzük; egyik felét egy kb. 28x38-as tepsibe tesszük, majd erre öntjük még forrón rá a tölteléket.
  4. Ekkor megszórjuk a reszelt citromhéjjal, majd a fahéjjal.
  5. A tészta másik felét szintén kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, majd ezekkel rácsozzuk a süteményünk tetejét.
  6. A kimaradt tojásfehérjével lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 838
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Apetit 9 recept

Tökéletes tavaszi sütemény, mely elkészíthető bármilyen gyümölccsel, legyen az akár cseresznye, áfonya, esetleg erdei gyümölcs.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...