r
Nosalty Logó

Meggydzsemes-mákos kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Meggydzsemes-mákos kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 974 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3898 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 974 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5271.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    2058 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1997 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1766 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    869 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 3898 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kosárkákhoz a margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és jól összedolgozzuk, 15-20 percre hűtőbe rakjuk.
  2. A mákos töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a mákot, a tojást és a vanília aromát, kézi robotgéppel kihabosítjuk.
  3. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és kibéleljük vele a kosárka formákat.
  4. A kosárka aljára kiskanál meggydzsemet rakunk, rákanalazzuk a mákos krémet, majd a tetejére -középre- megint 1 kk meggydzsem.
  5. 180 °C-on előmelegített sütőbe rakjuk, és kb.15-18 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2313
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggydzsemes-mákos kosárka
Alkonyat 83 recept

A recept Jamie Oliver-től van, ő mandulás krémmel készítette barackdzsemmel, de nekem most csak mák volt itthon, így mákos krém lett. Nem rontotta el a változtatás. :-) Bizonyíték erre a férjem, aki alig, hogy hűlt, egyből megevett 3 db-ot! :-D

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...