r
Nosalty Logó

Medvehagymás túrós kovászos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Medvehagymás túrós kovászos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 288 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3444 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 247 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.5 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 288 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8310.4 g
  • Cink
    669 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    524 mg
  • Magnézium
    744 mg
  • Foszfor
    2841 mg
  • Nátrium
    2606 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 3444 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.6 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet és az élesztőt.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe töltjük a tészta összes hozzávalóit, és így dagasztó-kelesztő programon másfél óra alatt szép, több, mint duplájára nőtt tésztát kapunk.
  3. A tésztát lisztezett deszkán három cipóra osztjuk. Mindegyiket kb. 40 cm átmérőjű körré kinyújtjuk.
  4. A tésztát megkenjük az olvasztott vaj felével, majd ráborítjuk a következő kinyújtott lapot, amin elsimítjuk a vaj másik felét, és lefedjük az utolsó lappal. A tésztát elvágjuk 12 cikkre.
  5. A medvehagymát felaprítjuk, összekeverjük a túróval, sóval, borssal, és elosztva a kiflik alsó, széles felébe töltjük, majd feltekerjük azokat.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távolabb. További fél órát kelesztjük langyos helyen. Ha megkeltek, felvert tojással kenjük meg őket.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1856
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás túrós kovászos kifli
Évi néni 1830 recept

Lassan vége a medvehagyma szezonnak, hát újra vettem pár csomaggal, és gyorsan sütöttem velük néhány kiflit, mert minden pékáru elfogyott itthon. Már három napja érleltem ezt a kovászt,  de a melegre való tekintettel betettem a hűtőbe. Mivel nem bíztam benne, hogy teljesen megért, -és nem mertem kockáztatni-, így beletettem egy kevéske élesztőt. Akkorára nőtt így a tészta, hogy öröm volt nézni.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...