r
Nosalty Logó

Medvehagymás-tojásos felfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Medvehagymás-tojásos felfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2048 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 683 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.4 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3438.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    1132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    368 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1840 micro
Összesen 2048 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát vágjuk fel apróra, és tegyük félre. Négy tojást főzzünk keményre, majd szintén vágjuk fel apróra, és tegyük félre.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, és adjuk hozzá a lisztet, pirítsuk 1-2 percig, majd vegyük kisebbre a lángot. Ezután apránként öntsük hozzá a tejet, és minden alkalommal keverjük simára, közben pedig ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.
  3. Ezután egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, majd szintén mindegyikkel keverjük simára. Végül keverjük hozzá a reszelt füstölt sajtot is, majd amikor már teljesen sima masszát kaptunk, vegyük le a tűzről.
  4. A masszához ezután keverjük hozzá az apróra vágott medvehagymát, az apróra vágott főtt tojást, és a zsemlemorzsát.
  5. A sütőformát kenjük ki vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával. Ezután öntsük bele a masszát, majd szórjuk meg a tetejét zsemlemorzsával, és ízlés szerint reszelt sajttal.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-40 perc alatt süssük szép pirosra.
  7. A sütőből kivéve hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
  8. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Az elkészült felfújtat tálalhatjuk langyosan, vagy éppen teljesen kihűtve. Kínálhatjuk előételnek, főételnek, vagy éppen reggelire. Paradicsommal, paprikával, esetleg egy finom salátával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x10x7
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2010
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...