r
Nosalty Logó

Medvehagymás-sajtos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Medvehagymás-sajtos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 634 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3806 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 634 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8814.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1555 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    5314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    931 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 3806 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben, amiben a cukrot is feloldottuk, felfuttatjuk.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, és az élesztővel meg annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, közepesen lágy tésztát dagasztunk. Közben beledolgozzuk az olvasztott zsírt. Letakarva 3/4 órát kelesztjük.
  3. Amíg kel a tészta, a medvehagymát megmossuk, tiszta konyharuhán vagy papírtörlőn leszárítjuk, a levélnyéltől megszabadítjuk, majd felaprózzuk.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk 10 dkg reszelt sajttal, és eloszlatjuk rajta a medvehagymát. Felcsavarjuk, majd 15-16 darabra vágjuk.
  5. Egy tepsit kikenünk margarinnal, beletesszük a csigákat, az oldalukat megkenjük olvasztott margarinnal, tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Ekkor kapcsoljuk be a sütőt, és addig pihentetjük a tésztát, amíg a sütőnk 200°C-ra felmelegszik. A forró sütőbe tolva 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2073
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon nehezen barátkoztam meg a medvehagymával. Összetéveszthető a mérgező gyöngyviráglevéllel - hallottam száz helyről. Nekem több se kellett, végül is kimaradhat az életemből, gondoltam. A kolléganőm viszont már többször hozott be a munkahelyre, és mindenki örömmel vitte haza, és lelkesen meséltek a levesről, a pestóról, stb, meg hogy nem kell izgulni, a gyöngyvirág levele nem pont ilyen, meg különben sem hajt még. Láttam, hogy élnek és virulnak, így végül is győzött a kíváncsiság. Egyik nap hoztam haza egy csokorral, és másnap hajnalban kreáltam egy finom medvehagymás kelt tésztát, és még langyosan vittem is be a munkatársaimnak, mondjanak véleményt. Nagyon meg voltak elégedve, úgyhogy aznap este egy újabb adagot sütöttem, immár a családomnak. Mindenkinek szívből ajánlom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...