Medvehagymás-sajtos csiga
- 12% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
4 kcal
-
50g tej28 kcal
-
7g sertészsír60 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
11g medvehagyma15 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g margarin60 kcal
- 12% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
600g finomliszt2184 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
300g tej168 kcal
-
40g sertészsír361 kcal
-
11g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g margarin359 kcal
- 12% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
46.1g finomliszt168 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
23.1g tej13 kcal
-
3.1g sertészsír28 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
5g medvehagyma7 kcal
-
11.5g sajt41 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
3.8g margarin28 kcal
- 12% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1469.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 886 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
- 12% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.8 g
Zsír
-
Összesen 139.9 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8814.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 1555 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 1465 mg
-
Nátrium 5314 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 501.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 238.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 959 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 276 mg
-
Retinol - A vitamin: 931 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 352 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 361 micro
- 12% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 677.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Hozzávalók
-
60 dkg finomliszt
-
2.5 dkg friss élesztő
-
3 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
15 dkg sajt
-
5 dkg margarin
Elkészítés
- Az élesztőt kevés langyos tejben, amiben a cukrot is feloldottuk, felfuttatjuk.
- A lisztben elkeverjük a sót, és az élesztővel meg annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, közepesen lágy tésztát dagasztunk. Közben beledolgozzuk az olvasztott zsírt. Letakarva 3/4 órát kelesztjük.
- Amíg kel a tészta, a medvehagymát megmossuk, tiszta konyharuhán vagy papírtörlőn leszárítjuk, a levélnyéltől megszabadítjuk, majd felaprózzuk.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk 10 dkg reszelt sajttal, és eloszlatjuk rajta a medvehagymát. Felcsavarjuk, majd 15-16 darabra vágjuk.
- Egy tepsit kikenünk margarinnal, beletesszük a csigákat, az oldalukat megkenjük olvasztott margarinnal, tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
- Ekkor kapcsoljuk be a sütőt, és addig pihentetjük a tésztát, amíg a sütőnk 200°C-ra felmelegszik. A forró sütőbe tolva 30 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2072
- Feltöltés dátuma: 2017. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Nagyon nehezen barátkoztam meg a medvehagymával. Összetéveszthető a mérgező gyöngyviráglevéllel - hallottam száz helyről. Nekem több se kellett, végül is kimaradhat az életemből, gondoltam. A kolléganőm viszont már többször hozott be a munkahelyre, és mindenki örömmel vitte haza, és lelkesen meséltek a levesről, a pestóról, stb, meg hogy nem kell izgulni, a gyöngyvirág levele nem pont ilyen, meg különben sem hajt még. Láttam, hogy élnek és virulnak, így végül is győzött a kíváncsiság. Egyik nap hoztam haza egy csokorral, és másnap hajnalban kreáltam egy finom medvehagymás kelt tésztát, és még langyosan vittem is be a munkatársaimnak, mondjanak véleményt. Nagyon meg voltak elégedve, úgyhogy aznap este egy újabb adagot sütöttem, immár a családomnak. Mindenkinek szívből ajánlom!