r
Nosalty Logó

Medvehagymás pogácsa Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Medvehagymás pogácsa Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 331 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 3306 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 322 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 331 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    156 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10345.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1129 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    751 mg
  • Foszfor
    2831 mg
  • Nátrium
    5451 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    325 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1188 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1305 micro
Összesen 3306 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 322 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Minden szobahőmérsékletű alapanyagot összegyúrunk, letakarva 3/4 órát kelesztjük.
  2. A medvehagymát felaprítjuk, és a második dagasztásnál a tésztába gyúrjuk. Újabb fél órát kelesztjük a tésztát.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen hüvelykujjnyi vékonyra nyújtjuk, tetejét éles késsel berácsozzuk, megkenjük a maradék tojásfehérjével (esetleg némi parmezánt reszelünk rá).
  4. 200 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3114
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás pogácsa Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Az első medvehagyma, amit az idén megláttam. Kiváló hamuban sült pogácsának a fiam versenyére, mivel mindig avval bocsátom útnak.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...