r
Nosalty Logó

Medvehagymás pogácsa Adrinyunyutól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás pogácsa Adrinyunyutól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 1097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 4389 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    252.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2520.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1134 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2412 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1591 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 4389 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (medvehagyma kivételével), és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, ruganyos, fényes tésztát kell, hogy kapjunk, ami már nem ragad se a kezünkhöz, se az edény oldalához!
  3. Kb 30 percet pihentetjük, letakarva. Nem baj, ha kicsit megfeledkezünk róla..:)
  4. Ha már szépen megkelt, kevés lisztet szórunk a deszkára, kinyújtjuk, rászórjuk a fele medvehagymát és feltekerjük, mint a bejglit, majd lelapítjuk kicsit, és félbe, majd a felet is félbe hajtjuk. Letakarva kb 20 percig pihentetjük.
  5. Utána újra kinyújtjuk, rászórjuk a maradék medvehagymát is, és szorosan feltekerjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, éles késsel bekockázzuk a tetejét, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Zsírpapírral bélelt gáztepsibe tesszük, a tetejüket bekenjük alaposan a tojásos-tejföl keverékével, 10 percet pihentetjük, amíg előmelegítjük a sütőt.
  7. Addig sütjük, amíg pirosodni kezd a teteje. Kb. másfél gáztepsi lesz ebből a mennyiségből.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9830
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom és kisfiam hatalmas lelkesedéssel medvehagyma vadászatra indult a közeli erdőbe... Pár órás keresgélés után rátaláltak a lelőhelyre, aminek az lett a vége, hogy egy délutánt, és egy éjszakát a konyhában töltöttem, de még másnapra is maradt medvehagymás tennivalóm!! Az egyik ez a medvehagymás pogácsa sütése volt... Ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal sütés előtt. Nekem sajnos nem volt itthon, sokadika van..:(

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...