Medvehagymás-paradicsomszószos csirkecomb, -máj
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
250g csirke alsócomb270 kcal
-
125g csirkemáj149 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
33g medvehagyma46 kcal
-
125g sűrített paradicsom103 kcal
A körethez
-
188g kagylótészta696 kcal
-
625g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
A tálaláshoz
-
25g sajt88 kcal
-
5g medvehagyma7 kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
1000g csirke alsócomb1079 kcal
-
500g csirkemáj595 kcal
-
0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
3 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
130g medvehagyma184 kcal
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
A körethez
-
750g kagylótészta2783 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
A tálaláshoz
-
100g sajt352 kcal
-
20g medvehagyma28 kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
17.8g csirke alsócomb19 kcal
-
8.9g csirkemáj11 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2.3g medvehagyma3 kcal
-
8.9g sűrített paradicsom7 kcal
A körethez
-
13.3g kagylótészta49 kcal
-
44.5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
A tálaláshoz
-
1.8g sajt6 kcal
-
0.4g medvehagyma1 kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.7 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2633.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 1252 mg
-
Nátrium 516 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 985.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4318 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1205 micro
-
Kolin: 421 mg
-
Retinol - A vitamin: 4214 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 1209 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 36005 micro
-
Lut-zea 218 micro
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 358.8 g
Zsír
-
Összesen 136.5 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 2464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10534.4 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 945 mg
-
Kálcium 1446 mg
-
Vas 93 mg
-
Magnézium 914 mg
-
Foszfor 5007 mg
-
Nátrium 2066 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 711.2 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 3942.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 17270 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 88 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 247 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 151 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4822 micro
-
Kolin: 1683 mg
-
Retinol - A vitamin: 16857 micro
-
α-karotin 200 micro
-
β-karotin 4838 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 144020 micro
-
Lut-zea 871 micro
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2562 micro
-
Lut-zea 15 micro
Hozzávalók
A húshoz
-
8 db csirke alsócomb
-
500 g csirkemáj
-
100 g szárnyas fűszerkeverék
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 csokor medvehagyma
-
500 g sűrített paradicsom
A körethez
-
750 g kagylótészta
-
2.5 l víz
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
2 dkg medvehagyma
Elkészítés
A húshoz
- Tálba tesszük a mosott csirkecombokat, a félbevágott csirkemájat, a finomra vágott medvehagymát, a finomra vágott fokhagymát, őrölt borsot, a sült csirke fűszerkeveréket, a paradicsomlevet, oregánót, bazsalikomot, és óvatosan, de jól átkeverjük.
- Sütőzacskóba tesszük, lezárjuk, és tepsibe helyezzük.
- Tetejére 4-5 lyukat szúrunk, hogy a felesleges gőz kimehessen.
- Előmelegített sütőben sütjük-pároljuk.
- A sütés vége fele felrakjuk a tésztának a vizet főni, és a leírás szerint elkészítjük a tésztát, leszűrjük, és még forrón tálaljuk a szaftos csirkehúst és májat a forró tésztával.
- Tálaljuk reszelt sajttal, díszítsük medvehagyma-levéllel.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x6
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3381
- Feltöltés dátuma: 2011. május 15.
Ajánló
Aki gondolja, használjon kevés olaszos fűszert, azaz kevesebb bazsalikomot, oregánót, de nem szükséges, nagyon kellemes íze volt a szósznak azok nélkül is, és azokkal is. Ki, hogy gondolja:-). Nyugodtan lehet az egészet csirke alsó- és felsőcombból készíteni, vagy akár az egészet nagyobb kockákra vágott csirkemellfiléből. Finom bor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Húsvét előtti pénteken kapott medvehagyma -csodából, másodiknak elkészített ételem. A kedvenc csirkehúsok közül választottam, és a szokott és szeretett paradicsomszósszal kombináltam a medvehagymát, és nagyon jól kiadta ebben is az ízét, nem volt túl domináns, de igen finommá tette a szószt a tésztával, és az a kevés olasz fűszer kellett bele, nem nyomta el az ízét a medvehagymának! Finom volt a tészta, a hús, a paradicsomszósz a sajttal, összeillettek az ízek.:-) Kétszeri étkezésre elég ez az ételmennyiség. Vagy, ha vendégek vannak, egy érdekes finomságot tudunk tálalni.