r
Nosalty Logó

Medvehagymás-paradicsomszószos csirkecomb, -máj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Medvehagymás-paradicsomszószos csirkecomb, -máj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1382 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 97 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    985.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4318 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1205 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4214 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1209 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    36005 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 1382 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    358.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10534.4 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    945 mg
  • Kálcium
    1446 mg
  • Vas
    93 mg
  • Magnézium
    914 mg
  • Foszfor
    5007 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    3942.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17270 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    88 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    151 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4822 micro
  • Kolin:
    1683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16857 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    4838 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    144020 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 5522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2562 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Tálba tesszük a mosott csirkecombokat, a félbevágott csirkemájat, a finomra vágott medvehagymát, a finomra vágott fokhagymát, őrölt borsot, a sült csirke fűszerkeveréket, a paradicsomlevet, oregánót, bazsalikomot, és óvatosan, de jól átkeverjük.
  2. Sütőzacskóba tesszük, lezárjuk, és tepsibe helyezzük.
  3. Tetejére 4-5 lyukat szúrunk, hogy a felesleges gőz kimehessen.
  4. Előmelegített sütőben sütjük-pároljuk.
  5. A sütés vége fele felrakjuk a tésztának a vizet főni, és a leírás szerint elkészítjük a tésztát, leszűrjük, és még forrón tálaljuk a szaftos csirkehúst és májat a forró tésztával.
  6. Tálaljuk reszelt sajttal, díszítsük medvehagyma-levéllel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3381
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 15.

Ajánló

Aki gondolja, használjon kevés olaszos fűszert, azaz kevesebb bazsalikomot, oregánót, de nem szükséges, nagyon kellemes íze volt a szósznak azok nélkül is, és azokkal is. Ki, hogy gondolja:-). Nyugodtan lehet az egészet csirke alsó- és felsőcombból készíteni, vagy akár az egészet nagyobb kockákra vágott csirkemellfiléből. Finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás-paradicsomszószos csirkecomb, -máj
Éva-Anyóca 350 recept

Húsvét előtti pénteken kapott medvehagyma -csodából, másodiknak elkészített ételem. A kedvenc csirkehúsok közül választottam, és a szokott és szeretett paradicsomszósszal kombináltam a medvehagymát, és nagyon jól kiadta ebben is az ízét, nem volt túl domináns, de igen finommá tette a szószt a tésztával, és az a kevés olasz fűszer kellett bele, nem nyomta el az ízét a medvehagymának! Finom volt a tészta, a hús, a paradicsomszósz a sajttal, összeillettek az ízek.:-) Kétszeri étkezésre elég ez az ételmennyiség. Vagy, ha vendégek vannak, egy érdekes finomságot tudunk tálalni.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...