Medvehagymás palacsinta ahogy Glaser készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
A töltelékhez
-
100g medvehagyma142 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
63g mozzarella187 kcal
-
29 kcal
-
38g krémsajt94 kcal
A palacsintára
-
83g tojás104 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
63g tej35 kcal
-
35 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
833
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
A töltelékhez
-
200g medvehagyma283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g mozzarella374 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
75g krémsajt188 kcal
A palacsintára
-
165g tojás208 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
125g tej70 kcal
-
71 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
1667
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
A töltelékhez
-
24.4g medvehagyma35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15.2g mozzarella46 kcal
-
1.8g parmezán sajt7 kcal
-
9.1g krémsajt23 kcal
A palacsintára
-
20.1g tojás25 kcal
-
12.2g finomliszt44 kcal
-
15.2g tej9 kcal
-
9 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
Összesen
204
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.6 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1992.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 697 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 617 mg
-
Nátrium 544 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 151 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 263 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 389 micro
Összesen
833
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.3 g
Zsír
-
Összesen 80.6 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 664 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3985.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 1393 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 1234 mg
-
Nátrium 1088 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 301.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 535 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 504 mg
-
Retinol - A vitamin: 527 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 779 micro
Összesen
1667
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 486 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
200 g medvehagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
125 g mozzarella
-
75 g krémsajt
A palacsintára
-
3 db tojás
-
100 g finomliszt
-
125 ml tej
Elkészítés
A töltelékhez
- A medvehagymát megmossuk, és kb. 1 percet föőő sós vízben blansírozzuk. Szűrőbe öntjük, hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk szűrődni. Vékony csíkokra vágjuk, sóval, borssal ízesítjük.
- A mozzarellát vastagabb csíkokra vágjuk. A parmezánt lereszeljük. A krémsajtot elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
- A tojásokat a liszttel és a tejjel simára keverjük. Sóval ízesítjük.
- Egy forró serpenyőt olajjal kikenünk, és egymás után 4 palacsintát sütünk.
- A palacsintákat megkenjük a krémsajttal, megszórjuk a medvehagymával, a középre egy csíkban elosztjuk a mozzarellát, majd feltekerjük.
- A palacsintákat egy vajjal kikent, tűzálló formába rakjuk, megszórjuk a parmezánnal.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1061
- Feltöltés dátuma: 2014. április 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A jól leszűrődött medvehagymát pürésíthetjük a krémsajttal, és ezzel a krémmel kenjük meg a palacsintákat.