Medvehagymás nappite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 15% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
17g medvehagyma24 kcal
-
92g leveles tészta340 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
1 kcal
-
20g cheddar sajt81 kcal
-
13g parmezán sajt52 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g mák8 kcal
-
1g szezámmag7 kcal
Összesen
524
kcal
- 15% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
100g medvehagyma142 kcal
-
550g leveles tészta2041 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
120g cheddar sajt484 kcal
-
80g parmezán sajt314 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g mák47 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
Összesen
3138
kcal
- 15% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
11.2g medvehagyma16 kcal
-
61.4g leveles tészta228 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
1.1g dijoni mustár1 kcal
-
13.4g cheddar sajt54 kcal
-
8.9g parmezán sajt35 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g mák5 kcal
-
0.8g szezámmag4 kcal
Összesen
350
kcal
- 15% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1146 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 494 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
524
kcal
- 15% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.5 g
Zsír
-
Összesen 199.8 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6876 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 2201 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 1458 mg
-
Nátrium 2963 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 143.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 647 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 631 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
3138
kcal
- 15% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 767.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
350
kcal
Hozzávalók
-
100 g medvehagyma
-
1 db tojássárgája
-
1 ek dijoni mustár
-
120 g cheddar sajt
-
80 g parmezán sajt
-
bors ízlés szerint
-
1 ek mák
-
1 ek szezámmag
Elkészítés
- A medvehagymát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük és papírtörlőn megszárítjuk. A sajtokat pedig lereszeljük.
- A leveles tésztalapokból vágjunk ki kb. 26 cm átmérőjű köröket. (Célszerű egy tányért sablonként használni a körbevágáshoz, hogy tökéletes köröket kapjunk.)
- Tegyük az egyik kört egy sütőpapírral bélelt tepsire. A másikat pedig rakjuk hűtőbe, felhasználásig. A kört egyenletesen megkenjük mustárral, majd rászórjuk az apróra vágott medvehagymát, valamint a cheddart és parmezánt. Végül pár tekerés friss borssal fejezzük be.
- Vegyük ki a második lapot a hűtőszekrényből, és helyezzük közvetlenül a sajtos lap tetejére, a széleit pedig nyomkodjuk össze a lezáráshoz.
- Kenjük meg az egészet egy felvert tojássárgával és a kör közepére enyhén nyomjunk rá egy kis poharat. Ez a pont mutatja, meddig vágjuk majd be a tésztát.
- Vegyünk egy nagy éles kést, és vágjuk be 16 egyenlő részre az üvegpohár pereméig. Így 16 sugara lesz a napunknak, de több vagy kevesebb vágással is készíthetjük.
- Egyenként fogjuk meg minden csík végét, és csavarjuk rajtuk kettőt. Végül a pite tetejét szórjuk meg mákkal és szezámmal.
- Tegyük a hűtőbe 10 percre pihenni, miközben előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
- Majd helyezzük a sütőbe, és süssük 25-30 perc alatt aranybarnára. Langyosan tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3322
- Feltöltés dátuma: 2023. április 03.
Receptkategóriák
további kategória:
húsvét
kategória:
aprósütemények és sós vendégváró receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Ezt a napalakú sós pitét a tavasz kezdetének megünneplésére készítettük. Ideális húsvéti vendégváró, ami lényegében egy medvehagymával és reszelt sajttal töltött , csavart tésztakorong. Ha a medvehagymának nincs épp szezonja, használhatunk helyette spenótot vagy mángoldot, hogy nagyjából ugyanazt a hatást érjük el. Ha pedig veganizálni szeretnék, használjuk tejmentes alternatívákat, és tojás helyett olajjal kenjük meg, vagy próbáljuk ki tapenade-dal vagy vegán pesztóval megtölteni sajt helyett.