r
Nosalty Logó

Medvehagymás nappite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Medvehagymás nappite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

524
Kalória
16.9g
Fehérje
39.3g
Szénhidrátok
33.3g
Zsír
23.9g
Víz
65g
Koleszterin
1.7g
Rost
1.3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3138 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 524 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    199.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6876 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    2201 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    2963 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    143.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 3138 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 350 kcal

Elkészítés

  1. A medvehagymát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük és papírtörlőn megszárítjuk. A sajtokat pedig lereszeljük.
  2. A leveles tésztalapokból vágjunk ki kb. 26 cm átmérőjű köröket. (Célszerű egy tányért sablonként használni a körbevágáshoz, hogy tökéletes köröket kapjunk.)
  3. Tegyük az egyik kört egy sütőpapírral bélelt tepsire. A másikat pedig rakjuk hűtőbe, felhasználásig. A kört egyenletesen megkenjük mustárral, majd rászórjuk az apróra vágott medvehagymát, valamint a cheddart és parmezánt. Végül pár tekerés friss borssal fejezzük be.
  4. Vegyük ki a második lapot a hűtőszekrényből, és helyezzük közvetlenül a sajtos lap tetejére, a széleit pedig nyomkodjuk össze a lezáráshoz.
  5. Kenjük meg az egészet egy felvert tojássárgával és a kör közepére enyhén nyomjunk rá egy kis poharat. Ez a pont mutatja, meddig vágjuk majd be a tésztát.
  6. Vegyünk egy nagy éles kést, és vágjuk be 16 egyenlő részre az üvegpohár pereméig. Így 16 sugara lesz a napunknak, de több vagy kevesebb vágással is készíthetjük.
  7. Egyenként fogjuk meg minden csík végét, és csavarjuk rajtuk kettőt. Végül a pite tetejét szórjuk meg mákkal és szezámmal.
  8. Tegyük a hűtőbe 10 percre pihenni, miközben előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
  9. Majd helyezzük a sütőbe, és süssük 25-30 perc alatt aranybarnára. Langyosan tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a napalakú sós pitét a tavasz kezdetének megünneplésére készítettük. Ideális húsvéti vendégváró, ami lényegében egy medvehagymával és reszelt sajttal töltött , csavart tésztakorong. Ha a medvehagymának nincs épp szezonja, használhatunk helyette spenótot vagy mángoldot, hogy nagyjából ugyanazt a hatást érjük el. Ha pedig veganizálni szeretnék, használjuk tejmentes alternatívákat, és tojás helyett olajjal kenjük meg, vagy próbáljuk ki tapenade-dal vagy vegán pesztóval megtölteni sajt helyett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Gyors lazacos pite krémsajttal

Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető sós pite egy egészen új szintre emeli a péksütemények elé állított elvárásokat. A krémsajt tökéletes kiegészítője a füstölt lazacnak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!