r
Nosalty Logó

Medvehagymás Lala kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Medvehagymás Lala kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 695 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 695 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    144.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3432.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    624 micro
Összesen 2779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat vegyük ki a hűtőből, hogy kicsit felmelegedjen és könnyen kenhető legyen.
  2. Az élesztőt morzsoljuk el a langyos tejben, tegyük bele a cukrot, majd pár perc alatt hagyjuk felfutni.
  3. Közben a dagasztógép edényébe mérjük ki a lisztet, a joghurtot, a tojást, a sót és az olajat. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, majd dagasszunk belőle jól formázható, rugalmas tésztát .
  4. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és kelesszük meg (kb. 50 perc).
  5. Közben a megmosott és kicentrifugázott medvehagymát daraboljuk apróra, majd keverjük ki a sóval és a puha vajjal.
  6. Terítsünk sütőpapírt 2 gáztepsibe, kenjük meg pici olajjal.
  7. Borítsuk lisztezett felületre a megkelt tésztát, gyúrjuk jól át, majd osszuk 4 részre.
  8. Mind a 4 részt nyújtsuk egyforma méretű, kb. 25 cm átmérőjű vékony körlappá.
  9. Egyet kenjünk meg a medvehagymás vaj felével, borítsunk rá egy másik körlapot, majd éles késsel vágjuk 16 cikkre. Tekerjük fel egyesével a cikkeket, és helyezzük az előkészített gáztepsire (hagyjunk helyet a kelésnek!).
  10. Készítsük el így a másik 2 körlapot is, abból is 16 kis kifli lesz.
  11. Hagyjuk ismét kelni 15-20 percet, majd kenjük le tojással, ízlés szerint szórjuk meg lenmaggal/szezámmaggal, esetleg pici sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük őket két adagban aranybarnára (kb. 10 perc).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 789
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 74967
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta terveztem megsütni Limara Lala kiflijeit, de eddig sajnos elmaradt. Most viszont a medvehagyma szezon közepén, éppen kapóra jött ez a változat, amivel pont elhasználtam a maradék itthoni medvehagymát. Hálás köszönet érte Limarának, isteni finom lett, pillanatok alatt elfogyott az összes, sajnálom, hogy csak féladagot készítettem belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...