Medvehagymás csíkos kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g finomliszt455 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
18 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g tej1 kcal
Összesen
620
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g tej112 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
12g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
71 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
Összesen
2478
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
47.6g finomliszt173 kcal
-
19g tej11 kcal
-
19g főzőtejszín25 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
2.9g élesztő3 kcal
-
6.2g medvehagyma9 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
1g tej1 kcal
Összesen
237
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1743.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 1229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
620
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.8 g
Zsír
-
Összesen 46.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6974.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 675 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1003 mg
-
Nátrium 4917 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 430.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 288.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 403 micro
-
Kolin: 277 mg
-
Retinol - A vitamin: 264 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 319 micro
Összesen
2478
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 664.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 468 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
-
2 dl tej
-
2 dl főzőtejszín
-
2 teáskanál só
-
1 tk cukor
-
3 dkg élesztő
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A medvehagymát vágjuk fel vékony csíkokra, majd adjunk hozzá 1 ek olajat, és turmixoljuk össze. Ezután tegyük félre. A langyos-cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd futtassuk fel.
- A keverőtálba öntsük bele a szintén meglangyosított tejszínt, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt. Ezután szitáljuk hozzá az előzőleg sóval összekevert lisztet, majd a robotgép dagasztókarjával, pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát.
- Ezután osszuk el két egyforma részre, majd az egyik tésztát tegyük vissza a keverőtálba, és adjuk hozzá a pépesített medvehagymát, 2 evőkanál lisztet, és dagasszuk még 2-3 percig. (mindenképpen kell hozzá a liszt, mert a medvehagymától kissé lágyabb lesz kelesztés után a tészta)
- Ezután mindkét tésztát kézzel még egy kicsit dagasszuk át, hogy szép sima legyen, majd tegyük külön-külön tálba, szórjuk meg egy pici liszttel, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen, kelesszük egy óra alatt a duplájára.
- Amikor a tészták megkeltek, először a sima tésztát borítsuk ki enyhén lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki vékonyra. Ezután a medvehagymás tésztát is borítsuk ki enyhén lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki akkorára, mint az előző tésztát. (arra figyeljünk, hogy a kinyújtott tészták ne legyenek nagyobbak, mint a forma amiben sütni fogjuk)
- Ezután a fehér tésztát kenjük le vékonyan az olajjal, majd helyezzük rá a medvehagymás tésztát, és tekerjük fel úgy, mint a bejglit.
- Egy 20x10 cm-es sütőformát zsírozzunk, és lisztezzünk ki, majd helyezzük bele a feltekert tésztát. Ezután takarjuk le konyharuhával, majd langyos helyen, kelesszük újra 30 percig. (a sütőformát ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük, akkor viszont nem kell kizsírozni és lisztezni)
- A tojássárgát keverjük össze a tejjel, majd amikor a tészta újra megkelt, kenjük le vele a tetejét.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt szép pirosra. Ha kezdene a kalács nagyon barnulni, akkor takarjuk le alufóliával, majd úgy süssük tovább.
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x10
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 267
- Feltöltés dátuma: 2022. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Gizi
369 recept