r
Nosalty Logó

Medvehagyma pite görög joghurttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagyma pite görög joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 472 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2371 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 261 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 472 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8381.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1627 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    4802 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 2371 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a vajas tésztát. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a sót, majd összemorzsoljuk a vajjal (szobahőmérsékletű), és a felvert tojás segítségével tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagolva egy órát pihentetjük a hűtőben.
  2. Közben elkészítjük a pite töltelékét. A medvehagymát késes aprítóban felaprítjuk, közben folyamatosan csorgatjuk hozzá az olívaolajat. Ezután összekeverjük a görög joghurttal, a 4 db (villával felvert) tojással, a fűszerekkel és a parmezán sajttal.
  3. A tésztát kinyújtjuk, és a kivajazott pite formába (én szögletes tűzálló tálban készítettem) helyezzük. (A kilógó részeket késsel levághatjuk, én ezt a lépést kihagytam, mert szeretem, ha rusztikus kinézetű és a tésztát sem dobom ki szívesen.) Előmelegített sütőbe rakjuk kb. 5-10 percre. Ha látjuk, hogy kissé megsült, de még nem barnult meg, kivesszük, és ráöntjük a tölteléket.
  4. 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. (Akkor jó, ha a töltelék már nem folyós és kissé barna a teteje.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15*30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1166
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A medvehagymát nagyon szeretem, így mindig megveszem a piacon. Azonban sokszor napokig kell gondolkoznom, hogy mit is készítsek belőle. Egyik este készült ez a remek kis pite vacsorára. Egy tartalmas leves után főfogásként is megállja a helyét.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...