Medvehagyma pestós pipite -Medvehagymás pite 2.
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Az alapléhez
-
500g csirkeaprólék735 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
68g fehérrépa43 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
13g vaj90 kcal
-
13g gorgonzola44 kcal
-
29 kcal
-
10g dió65 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
69g leveles tészta255 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
4g vaj25 kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Az alapléhez
-
2000g csirkeaprólék2939 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
4000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
50g vaj359 kcal
-
50g gorgonzola177 kcal
-
117 kcal
-
40g dió262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
14g vaj100 kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Az alapléhez
-
26.4g csirkeaprólék39 kcal
-
4.2g sárgarépa2 kcal
-
3.6g fehérrépa2 kcal
-
1.2g vöröshagyma0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.4g zeller1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
0.2g gyömbér0 kcal
-
52.8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g gorgonzola2 kcal
-
0.4g medvehagyma pesto2 kcal
-
0.5g dió3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
3.6g leveles tészta13 kcal
-
0.7g tojás1 kcal
-
0.2g vaj1 kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 94.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 399 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2105.4 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 780 mg
-
Nátrium 811 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1440.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1619 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 416 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 927 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 7063 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1497 micro
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 308.2 g
Zsír
-
Összesen 378.3 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 1597 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8421.6 g
-
Cink 160 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 1060 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 605 mg
-
Foszfor 3120 mg
-
Nátrium 3245 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 5760.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6474 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 241 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1663 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 100 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 858 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 3708 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 28252 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 5989 micro
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 131 micro
-
β-karotin 373 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Hozzávalók
Az alapléhez
-
4 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db zeller
-
3 db babérlevél
-
15 szem fekete bors
-
2 csokor petrezselyem
-
2 cm gyömbér
-
4 l víz
-
só ízlés szerint
A töltelékhez
-
5 dkg vaj
-
2 ek medvehagyma pesto
-
só ízlés szerint
A tésztához
-
1 db tojás
Elkészítés
Az alapléhez
- Alapléhez a fenti hozzávalókat mossuk, tisztítjuk, majd egy erre alkalmas fazékban kb. 3 órán keresztül, gyöngyöztetve (alacsony hőmérsékleten) főzzük.
- Amikor kész, gézen (patikában kapni) átszűrjük, és ha a hús kihűlt, kicsontozzuk.
- A lét mélyhűtésre alkalmas, kb. 1 literes dobozokba töltjük, és lefagyasztjuk.
- A töltelékhez az alapléből kivett, csontozott húst és minden egyebet (én kézzel) alaposan összegyúrjuk. Ez azért praktikus, mert ha véletlenül maradt benne csont, az ilyenkor kiderül.
- A Tante Fanni- féle tésztát csak a formázás miatt kell nyújtani, a mélyhűtötteket viszont úgy, hogy kettévágjuk, és addig nyújtjuk, míg kb. 2 mm vastag lapot kapunk.
- Kivajazunk, és kibélelünk egy gyümölcstorta formát.
- Két tésztalapra lesz szükség, egy a béleléshez, egy a befedéshez. A bélést úgy csináljuk, hogy a tésztára ráfektetjük a formát (fordítva), és kb. 2 cm ráhagyással körbevágjuk ollóval. Ezt a kört igazgatjuk el a formában, ha ügyesek voltunk, épp a peremig ér, nem lóg túl. A másik korongot épp akkorára vágjuk, amekkora a forma.
- Most jöhet a töltelék, majd rá a fedőlap.
- Villával megszurkáljuk, egy tojássárgáját elkeverünk 1 ek vízzel, ezzel megkenjük a tésztát, és előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9968
- Feltöltés dátuma: 2010. június 28.
Ajánló
Az inspiráció abból a nálam szokványos helyzetből adódott, hogy csirkealaplét készítettem. Ha ti is úgy csináljátok, ahogy én, hogy először megcsináltam az alaplét, és csak másnap a pitét, akkor gyors és egyszerű a recept. Ha nem, akkor nagyon időigényes, csak akkor kezdjetek hozzá, ha van időtök és türelmetek bőven.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Új blogom (ez itt a reklám helye :) első olyan receptje, amit egy barátom kérésére írok meg, és teszek föl. A fotó már megvolt, mert a kaja szó se róla, jól sikerült, guszta lett, úgyhogy a múlt héten föl is tettem facebook-ra, hadd csorgassa nyálát a nép. T. lájkolta, majd azt az üzenetet írta nekem, hogy ha megkapja a receptet, a feleségével hétvégére megcsináltatja, és ettől szép meg jó lesz az élet. Hát rajtam aztán ne múljon :)