r
Nosalty Logó

Medvehagyma pestós pipite -Medvehagymás pite 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
modosa
Medvehagyma pestós pipite -Medvehagymás pite 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alapléhez

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 1378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alapléhez

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 5521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alapléhez

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 71 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2105.4 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1440.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1619 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    416 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    927 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7063 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 1378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    308.2 g

Zsír

  • Összesen
    378.3 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8421.6 g
  • Cink
    160 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    3120 mg
  • Nátrium
    3245 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    5760.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6474 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1663 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    858 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3708 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    28252 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5989 micro
Összesen 5521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Az alapléhez

A töltelékhez

A tésztához

Elkészítés

Az alapléhez

  1. Alapléhez a fenti hozzávalókat mossuk, tisztítjuk, majd egy erre alkalmas fazékban kb. 3 órán keresztül, gyöngyöztetve (alacsony hőmérsékleten) főzzük.
  2. Amikor kész, gézen (patikában kapni) átszűrjük, és ha a hús kihűlt, kicsontozzuk.
  3. A lét mélyhűtésre alkalmas, kb. 1 literes dobozokba töltjük, és lefagyasztjuk.
  4. A töltelékhez az alapléből kivett, csontozott húst és minden egyebet (én kézzel) alaposan összegyúrjuk. Ez azért praktikus, mert ha véletlenül maradt benne csont, az ilyenkor kiderül.
  5. A Tante Fanni- féle tésztát csak a formázás miatt kell nyújtani, a mélyhűtötteket viszont úgy, hogy kettévágjuk, és addig nyújtjuk, míg kb. 2 mm vastag lapot kapunk.
  6. Kivajazunk, és kibélelünk egy gyümölcstorta formát.
  7. Két tésztalapra lesz szükség, egy a béleléshez, egy a befedéshez. A bélést úgy csináljuk, hogy a tésztára ráfektetjük a formát (fordítva), és kb. 2 cm ráhagyással körbevágjuk ollóval. Ezt a kört igazgatjuk el a formában, ha ügyesek voltunk, épp a peremig ér, nem lóg túl. A másik korongot épp akkorára vágjuk, amekkora a forma.
  8. Most jöhet a töltelék, majd rá a fedőlap.
  9. Villával megszurkáljuk, egy tojássárgáját elkeverünk 1 ek vízzel, ezzel megkenjük a tésztát, és előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9968
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 28.

Ajánló

Az inspiráció abból a nálam szokványos helyzetből adódott, hogy csirkealaplét készítettem. Ha ti is úgy csináljátok, ahogy én, hogy először megcsináltam az alaplét, és csak másnap a pitét, akkor gyors és egyszerű a recept. Ha nem, akkor nagyon időigényes, csak akkor kezdjetek hozzá, ha van időtök és türelmetek bőven.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Új blogom (ez itt a reklám helye :)  első olyan receptje, amit egy barátom kérésére írok meg, és teszek föl.  A fotó már megvolt, mert a kaja szó se róla, jól sikerült, guszta lett, úgyhogy a múlt héten föl is tettem facebook-ra, hadd csorgassa nyálát a nép. T. lájkolta, majd azt az üzenetet írta nekem, hogy ha megkapja a receptet, a feleségével hétvégére megcsináltatja, és ettől szép meg jó lesz az élet.  Hát rajtam aztán ne múljon :)  

Hozzávalók

Az alapléhez

A töltelékhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...