r
Nosalty Logó

Medovik kocka - Orosz mézes krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Medovik kocka - Orosz mézes krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Mézes tészta

Krém

Összesen 1482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Mézes tészta

Krém

Összesen 8890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Mézes tészta

Krém

Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    515.8 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2088.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    945.7 g
  • Cukor
    602 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1890 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1860 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 8890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

Mézes tészta

Krém

Elkészítés

Mézes tészta

  1. Egy tálba mérjük a vajat, mézet, porcukrot, vaníliás cukrot, vaníliaőrleményt, a tojásokat, szódabikarbonát, majd vízgőz felett csípősre melegítjük, de nem főzzük, közben simára keverjük. A vaníliaőrlemény a sütemény barnaságához kell!
  2. A tűzről levéve hozzáadjuk a csípet sót, a lisztet, és összedolgozzuk, ilyenkor még elég ragacsos a tészta, ezért 15 percet pihenni hagyjuk.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, és hat egyenlő részre mérjük, ezután 20x30 cm-es lapokat nyújtunk. A sütőlemezt előzőleg béleljük ki sütőpapírral, ellenkező esetben le fog ragadni.
  4. Sütés 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 7-8 perc, de vigyázzunk rá, ne szárítsuk ki a lapokat.
  5. A lapok széleit még melegen egyenesre vágjuk, az így kapott törmeléket félretesszük.

Krém

  1. Első lépés a karamell készítése, ehhez a cukrot egy vastagabb falú edénybe mérjük, majd folyamatos kevergetés mellett karamellt készítünk, ha elértük a kívánt színt, lassan adagolva hozzáadjuk a forró tejszínt.
  2. Ezután folyamatos keverés mellett épp csak addig főzzük, amíg egynemű lesz az állaga, tovább nem kell, mert nagyon sűrű lenne. Én ezután hideg vízfürdőbe állítottam, és kevergetve lehűtöttem.
  3. A krémhez habosra keverjük a mascarponét a karamellel, egy robotgép segítségével.
  4. Végül összeállítjuk a süteményt, a krémet egyenlő részre osztjuk úgy, hogy a tetejére is jusson, megkenjük a lapokat, ezután a leeső tésztadarabokat morzsalékosra törjük, és a tetejét ezzel is megszórjuk.
  5. A kész süteményt legalább egy éjszakára hidegre tesszük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 48 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 23710
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medovik kocka - Orosz mézes krémes
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, kiadós sütemény, elnyerte a családom tetszését, csak ajánlani tudom!

Hozzávalók

Mézes tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...