Medovik kocka - Orosz mézes krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
Mézes tészta
-
20g vaj143 kcal
-
17g méz51 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
67g cukor258 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
Összesen
1482
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
Mézes tészta
-
120g vaj860 kcal
-
100g méz304 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
2g vanília0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
400g cukor1548 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
750g mascarpone3030 kcal
Összesen
8890
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
Mézes tészta
-
5g vaj36 kcal
-
4.2g méz13 kcal
-
4.2g porcukor16 kcal
-
0.1g vanília0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
0 kcal
-
18.8g finomliszt68 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
16.7g cukor65 kcal
-
12.5g habtejszín37 kcal
-
31.3g mascarpone126 kcal
Összesen
372
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 86 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.6 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
1482
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 125.1 g
Zsír
-
Összesen 515.8 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2088.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 396 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 989 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 945.7 g
-
Cukor 602 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 391.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1890 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 549 mg
-
Retinol - A vitamin: 1860 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 370 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 811 micro
Összesen
8890
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
372
kcal
Hozzávalók
Mézes tészta
-
12 dkg vaj
-
10 dkg méz
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
45 dkg finomliszt
-
1 csipet só
Krém
-
40 dkg cukor
-
3 dl habtejszín
-
75 dkg mascarpone
Elkészítés
Mézes tészta
- Egy tálba mérjük a vajat, mézet, porcukrot, vaníliás cukrot, vaníliaőrleményt, a tojásokat, szódabikarbonát, majd vízgőz felett csípősre melegítjük, de nem főzzük, közben simára keverjük. A vaníliaőrlemény a sütemény barnaságához kell!
- A tűzről levéve hozzáadjuk a csípet sót, a lisztet, és összedolgozzuk, ilyenkor még elég ragacsos a tészta, ezért 15 percet pihenni hagyjuk.
- A pihentetett tésztát lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, és hat egyenlő részre mérjük, ezután 20x30 cm-es lapokat nyújtunk. A sütőlemezt előzőleg béleljük ki sütőpapírral, ellenkező esetben le fog ragadni.
- Sütés 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 7-8 perc, de vigyázzunk rá, ne szárítsuk ki a lapokat.
- A lapok széleit még melegen egyenesre vágjuk, az így kapott törmeléket félretesszük.
Krém
- Első lépés a karamell készítése, ehhez a cukrot egy vastagabb falú edénybe mérjük, majd folyamatos kevergetés mellett karamellt készítünk, ha elértük a kívánt színt, lassan adagolva hozzáadjuk a forró tejszínt.
- Ezután folyamatos keverés mellett épp csak addig főzzük, amíg egynemű lesz az állaga, tovább nem kell, mert nagyon sűrű lenne. Én ezután hideg vízfürdőbe állítottam, és kevergetve lehűtöttem.
- A krémhez habosra keverjük a mascarponét a karamellel, egy robotgép segítségével.
- Végül összeállítjuk a süteményt, a krémet egyenlő részre osztjuk úgy, hogy a tetejére is jusson, megkenjük a lapokat, ezután a leeső tésztadarabokat morzsalékosra törjük, és a tetejét ezzel is megszórjuk.
- A kész süteményt legalább egy éjszakára hidegre tesszük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 48 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 232
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 23710
- Feltöltés dátuma: 2019. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, kiadós sütemény, elnyerte a családom tetszését, csak ajánlani tudom!