r
Nosalty Logó

Mediterrán töltött csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mártika és Feri
Mediterrán töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

Összesen 906 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

Összesen 3619 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

Összesen 148 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    817 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 906 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.5 g

Zsír

  • Összesen
    265.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3496.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1906 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1309.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3314 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3268 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    291 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 3619 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A töltelékhez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Hámozzuk meg a körtét és az almát, szedjük ki a magházát, és kockázzuk fel.
  2. Olvasszuk fel a vajat, futtassuk meg rajta a felkockázott gyümölcsöt és a csirkemájakat is.
  3. A májat vegyük ki, turmixoljuk össze a dióval, majd ezt a pépet adjuk a gyümölcsökhöz. Közben mossuk meg a citromot és a narancsot, reszeljük le a héját, és keverjük a töltelékbe a mézzel együtt, majd ízesítsük sóval, borssal.
  4. Mossuk meg a csirkét, dörzsöljük be kívül-belül sóval és olajjal, borsozzuk, töltsük meg.
  5. Tegyük előmelegített sütőbe, süssük először alufólia alatt, majd amikor puhulni kezd, vegyük le a fóliát.
  6. Csavarjuk ki a narancs és a citrom levét, öntözzük meg vele a csirkét, és folyamatosan locsolgatva közepes hőmérsékleten így süssük tovább.
  7. Mossuk meg a szőlőt, szemezzük le, és tegyük a majdnem kész csirke köré.
  8. Így süssük még 10-15 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 19680
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 29.

Ajánló

A receptet karácsonykor elkészíthetjük kisebb növendék pulykából is. A citrusfélékkel, gyümölccsel és mézzel ízesített szárnyas a karácsonyi vacsorának is emlékezetes fogása lehet.. Borajánlat: Szeremley Huba: Szürkebarát, 2006.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán töltött csirke
Mártika és Feri 107 recept

A Vidék íze újság 2010 évi 10. számában az 54.oldalon "Szeretet a legjobb fűszer" címen jelent meg receptünk a mellékelt fotóval.

Hozzávalók

A csirkéhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...