Mediterrán töltött csirke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csirkéhez
-
250g csirke366 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
65g narancs22 kcal
-
25g szőlő17 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A töltelékhez
Összesen
906
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csirkéhez
-
1000g csirke1462 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
100g szőlő66 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A töltelékhez
Összesen
3619
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.4 g
Zsír
-
Összesen 66.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 874.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 327.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 828 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 817 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
906
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 169.5 g
Zsír
-
Összesen 265.3 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 844 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3496.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 454 mg
-
Foszfor 1906 mg
-
Nátrium 554 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167 g
-
Cukor 114 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1309.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3314 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 798 micro
-
Kolin: 686 mg
-
Retinol - A vitamin: 3268 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 291 micro
-
Likopin 35 micro
-
Lut-zea 521 micro
Összesen
3619
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A csirkéhez
- Hámozzuk meg a körtét és az almát, szedjük ki a magházát, és kockázzuk fel.
- Olvasszuk fel a vajat, futtassuk meg rajta a felkockázott gyümölcsöt és a csirkemájakat is.
- A májat vegyük ki, turmixoljuk össze a dióval, majd ezt a pépet adjuk a gyümölcsökhöz. Közben mossuk meg a citromot és a narancsot, reszeljük le a héját, és keverjük a töltelékbe a mézzel együtt, majd ízesítsük sóval, borssal.
- Mossuk meg a csirkét, dörzsöljük be kívül-belül sóval és olajjal, borsozzuk, töltsük meg.
- Tegyük előmelegített sütőbe, süssük először alufólia alatt, majd amikor puhulni kezd, vegyük le a fóliát.
- Csavarjuk ki a narancs és a citrom levét, öntözzük meg vele a csirkét, és folyamatosan locsolgatva közepes hőmérsékleten így süssük tovább.
- Mossuk meg a szőlőt, szemezzük le, és tegyük a majdnem kész csirke köré.
- Így süssük még 10-15 percig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 65 perc
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 19680
- Feltöltés dátuma: 2010. október 29.
Ajánló
A receptet karácsonykor elkészíthetjük kisebb növendék pulykából is. A citrusfélékkel, gyümölccsel és mézzel ízesített szárnyas a karácsonyi vacsorának is emlékezetes fogása lehet.. Borajánlat: Szeremley Huba: Szürkebarát, 2006.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mártika és Feri
107 recept
A Vidék íze újság 2010 évi 10. számában az 54.oldalon "Szeretet a legjobb fűszer" címen jelent meg receptünk a mellékelt fotóval.