r
Nosalty Logó

Mediterrán tésztasaláta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barilla
Mediterrán tésztasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 564 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    116.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2629.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    709 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    711 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 2253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük ki a tésztát a dobozon található útmutató szerint, szűrjük le és tegyük félre hűlni.
  2. Csumázzuk ki, majd vágjuk fel nagyobb darabokra a színes paprikákat, és keverjük össze.
  3. Hevítsünk néhány evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd adjunk hozzá egy gerezd fokhagymát. Amikor barnulni kezd, tegyük hozzá a paprikát is, és gyakori kevergetés mellett pároljuk 3-4 percig.
  4. Tisztítsuk meg az articsókákat, szedjük le a külső leveleket, vágjuk le a szárrészt, majd főzzük enyhén sós vízben, melybe néhány csepp citromlevet tettünk. Szurkáljuk meg villával, ha pedig puhának érezzük, készen van.
  5. Tisztítsuk meg a kagylókat folyó víz alatt, szabaduljunk meg minden lerakódástól és homoktól. Főzzük a kétféle kagylót külön serpenyőben 1-1 kanál olívaolajban és fél-fél pohár száraz fehérborban, míg ki nem nyílnak. Vegyük ki a kagylókat héjukból, és hagyjuk őket hűlni.
  6. A rákokat is készítsük el: főzzük őket forró sós vízben kb. egy percig, szűrjük le és tegyük félre hűlni.
  7. Vegyünk egy nagy tálat, és öntsük össze a tésztát, a paprikákat, a felkarikázott olívabogyókat, a felszeletelt articsókát, a kagylót és a rákot. Keverjük jól össze. Öntözzük meg egy kevés olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, tetejére pedig helyezzünk bazsalikomlevelet.
  8. Tálaljuk madársaláta-ágyon.
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8068
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán tésztasaláta
Barilla 60 recept

Színes tésztasaláta, a tökéletes nyári ebéd. A kaliforniai paprika egyike azon alapanyagoknak, melyek a mediterrán konyhának is kedvencei. A kaliforniai paprika Dél-Amerikában őshonos, Európába  Amerika felfedezése után került. Habár rengeteg mediterrán recept használja hozzávalóként, Európában való elterjedése mégis viszonylag újkeletű.  Az azték őslakosok már a spanyolok Amerikába érkezése előtt ismerték, számos formában és módon, frissen vagy szárítva is fogyasztották.  Az első paprikapalánták Európába a 16. században kerültek, de eleinte – a paradicsomhoz hasonlóan -  csak díszítési célokra alkalmazták. Később mindkét növény szerves része lett a mediterrán étrendnek , így már a 17. századból is találhatunk kaliforniai paprikából készült mártásrecepteket. Tudtad-e, hogy:  … a „paprikavörös” kifejezést nem csak nálunk, de Olaszországban is előszeretettel használják a zavarukban elpiruló emberekre. www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...