Mediterrán tésztasaláta
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g farfalle928 kcal
-
106g olívaolaj939 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
9 kcal
-
7 kcal
-
11 kcal
-
30g fekete olajbogyó35 kcal
-
30g articsóka6 kcal
-
60g királyrák50 kcal
-
160g kagyló83 kcal
-
40g madársaláta8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
23.1g farfalle86 kcal
-
9.8g olívaolaj87 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
2.8g fekete olajbogyó3 kcal
-
2.8g articsóka1 kcal
-
5.5g királyrák5 kcal
-
14.8g kagyló8 kcal
-
3.7g madársaláta1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.9g citrom1 kcal
-
18.5g fehérbor15 kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 657.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 133.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.1 g
Zsír
-
Összesen 116.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2629.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 894 mg
-
Nátrium 1041 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 532.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 709 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 711 micro
-
β-crypt 172 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 387 micro
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Hozzávalók
-
2 levél bazsalikom
-
4 dkg zöld kaliforniai paprika
-
3 dkg fekete olajbogyó
-
3 dkg articsóka
-
4 dkg madársaláta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 db citrom
-
2 dl fehérbor
Elkészítés
- Főzzük ki a tésztát a dobozon található útmutató szerint, szűrjük le és tegyük félre hűlni.
- Csumázzuk ki, majd vágjuk fel nagyobb darabokra a színes paprikákat, és keverjük össze.
- Hevítsünk néhány evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd adjunk hozzá egy gerezd fokhagymát. Amikor barnulni kezd, tegyük hozzá a paprikát is, és gyakori kevergetés mellett pároljuk 3-4 percig.
- Tisztítsuk meg az articsókákat, szedjük le a külső leveleket, vágjuk le a szárrészt, majd főzzük enyhén sós vízben, melybe néhány csepp citromlevet tettünk. Szurkáljuk meg villával, ha pedig puhának érezzük, készen van.
- Tisztítsuk meg a kagylókat folyó víz alatt, szabaduljunk meg minden lerakódástól és homoktól. Főzzük a kétféle kagylót külön serpenyőben 1-1 kanál olívaolajban és fél-fél pohár száraz fehérborban, míg ki nem nyílnak. Vegyük ki a kagylókat héjukból, és hagyjuk őket hűlni.
- A rákokat is készítsük el: főzzük őket forró sós vízben kb. egy percig, szűrjük le és tegyük félre hűlni.
- Vegyünk egy nagy tálat, és öntsük össze a tésztát, a paprikákat, a felkarikázott olívabogyókat, a felszeletelt articsókát, a kagylót és a rákot. Keverjük jól össze. Öntözzük meg egy kevés olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, tetejére pedig helyezzünk bazsalikomlevelet.
- Tálaljuk madársaláta-ágyon.
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8068
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Színes tésztasaláta, a tökéletes nyári ebéd. A kaliforniai paprika egyike azon alapanyagoknak, melyek a mediterrán konyhának is kedvencei. A kaliforniai paprika Dél-Amerikában őshonos, Európába Amerika felfedezése után került. Habár rengeteg mediterrán recept használja hozzávalóként, Európában való elterjedése mégis viszonylag újkeletű. Az azték őslakosok már a spanyolok Amerikába érkezése előtt ismerték, számos formában és módon, frissen vagy szárítva is fogyasztották. Az első paprikapalánták Európába a 16. században kerültek, de eleinte – a paradicsomhoz hasonlóan - csak díszítési célokra alkalmazták. Később mindkét növény szerves része lett a mediterrán étrendnek , így már a 17. századból is találhatunk kaliforniai paprikából készült mártásrecepteket. Tudtad-e, hogy: … a „paprikavörös” kifejezést nem csak nálunk, de Olaszországban is előszeretettel használják a zavarukban elpiruló emberekre. www.barilla.hu