r
Nosalty Logó

Mediterrán tejszínes csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mediterrán tejszínes csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csirke

Tejszínes szósz

Tetejére

Összesen 549 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csirke

Tejszínes szósz

Tetejére

Összesen 2199 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csirke

Tejszínes szósz

Tetejére

Összesen 179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1637.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 549 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6550.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    2061 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    1906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    998 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    934 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    700 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 2199 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    210 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Csirke

Tejszínes szósz

Tetejére

Elkészítés

Csirke

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. Egy tűzálló tál (kb. 20 x 30 cm-s) aljára öntjük az olívaolajat, majd a megmosott és lecsepegtetett csirkemelleket ráhelyezzük (lehet egyben, de felvághatjuk csíkokra is). A húsok tetejét meghintjük sóval, borssal, curryvel és ízlés szerint egy kevés szárnyas fűszerkeveréket is szórhatunk rá.
  3. A tálat alufóliával lefedjük és a sütőbe tesszük. Körülbelül fél óra múlva a fóliát levesszük, és a sütőbe visszatéve pár perc alatt nagyon enyhén megpirítjuk a csirkemellek tetejét.

Tejszínes szósz

  1. Egy tálba öntjük a főzőtejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymanyomón átnyomott fokhagyma gerezdeket, a parmezánt és a lereszelt mozzarella 2/3-ad részét. Csomómentesre keverjük. A végén hozzákeverjük az apróra vágott bazsalikomot (ízlés szerint 3-6 levél).
  2. A csirkemelleket kivesszük a sütőből, és a tejszínes szószt egyenletesen ráöntjük. Lehetőleg minél jobban lepje el a húsokat. Visszatesszük a sütőbe és körülbelül negyed órát sütjük.

Tetejére

  1. A paradicsomot vékony karikákra szeljük.
  2. Ismét kivesszük a tejszínes sült húst a sütőből, és ráfektetjük a paradicsomkarikákat. (Egy kanállal locsolhatunk a tejszínes szószból a húsok tetejére, ha nagyon lefolyt róla, és át is keverhetjük, ebben az esetben csak ezután tegyük rá a paradicsomokat.) Visszatesszük a sütőbe körülbelül negyed órára.
  3. Újra kivesszük a tálat a sütőből, és rászórjuk a megmaradt reszelt mozzarellát. Addig sütjük, hogy a sajt éppen csak egy picit kezdjen barnulni a tetején.
  4. Ízlés szerint bármilyen körettel tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4127
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mediterrán konyha jellegzetes ízeit kedvelőknek nagyon ajánlott. Könnyen elkészíthető, feldobhatjuk vele a hétköznapi sült csirkénket is.

Hozzávalók

Csirke

Tejszínes szósz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...