r
Nosalty Logó

Mediterrán sült burgonya szalonnásan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Mediterrán sült burgonya szalonnásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1070 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4023.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    2424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 1070 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, pépesítjük.
  3. A cikkekre vágott krumplit egy nagy tepsibe helyezzük. Megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a fokhagymát és a sót.
  4. A tetejére zsiradékot teszünk. (Bevallom, zsírt szoktam használni, az íze miatt. Ha pedig olajjal szeretnénk egyértelműen az olívaolajat javaslom.)
  5. A sütőbe toljuk.
  6. Miután átsült a burgonya, hozzáadjuk az angolszalonnát, amit kis darabokra vágtunk, és megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
  7. Addig sütjük, míg a sajt pirulni kezd.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4935
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 17.

Ajánló

Sült húsokhoz adjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán sült burgonya szalonnásan
NapsütötteVidékünkön 175 recept

A kedvenc köretem. Tisztában vagyok azzal, hogy a zsír egészségtelen, éppen ezért én is áttérek az olívaolajas verzióra. Rendszeresen készítem az ételt, ez egy mediterrán változata. A fűszerek, a sajt és a csodálatos fokhagyma, ami ezt az egyszerű köretet oly különlegessé teszi. Kemencében is szoktuk készíteni Terikével. Ezt a változatot kb. 50-szer csináltuk meg. Ezzel bizonyítom, hogy milyen finom. Bátran ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...