r
Nosalty Logó

Mediterrán patiszonos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Mediterrán patiszonos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    2471 micro
Összesen 592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2142 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    865.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    1187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    4942 micro
Összesen 1184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    308 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megsütjük sütőben a padlizsánt ( vagy parázson,az az igazi). A patisszont feldaraboljuk, ujjnyi kockákat vágunk és ételízesítős vízben 4-5 perc alatt megfőzzük.
  2. Felaprítjuk a hagymát, a paprikát, olívaolajon elődinszteljük, majd rátesszük a fokhagymát és a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, szárított bazsalikommal.
  3. Botmixerrel összezúzzuk. Beletesszük a patisszont , 1 teáskanál mascarponet, összeforraljuk és a tésztával kínáljuk. Tetejére parmezánt hintünk ( szárított bazsalikomot) is tehetünk rá. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1581
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán patiszonos tészta
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...