r
Nosalty Logó

Mediterrán minizsömlék sajtnyelvvel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kicsivik
Mediterrán minizsömlék sajtnyelvvel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1818.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 574 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7272.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    1693 mg
  • Nátrium
    4240 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 2294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2872 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kenyérsütőgépben megdagasztjuk és megkelesztjük a tésztát - mindenki a saját gépének megfelelő sorrendben tegye bele a hozzávalókat. Esetemben a sorrend a következő: a langyos vízben elkeverjük a paradicsompürét, beleöntjük az üstbe. Mehet bele az olaj, a cukor és a só.
  2. A liszteket az oregánóval, a sikérrel és a zabkorpával (ha használunk) jól elkeverjük, majd ezt is az üstbe öntjük. Az élesztőt egyenletesen a liszt tetejére szórjuk.
  3. Elindítjuk a "tészta" programot (nálam ez másfél órás).
  4. Lisztezetett felületre kiemeljük a gépből a megkelt tésztát, és 12 egyenlő darabot szaggatunk ki belőle a kezünkkel. Kerekded zsömléket formázunk a darabokból, és keresztben éles késsel majdnem teljesen kettévágjuk.
  5. Kettéhajtjuk, és minden buciba egy vastag camembert sajtszeletet teszünk, visszahajtjuk a tetejét, kicsit megigazgatjuk és sütőpapírral bélelt gáztepsibe sorakoztatjuk. Tetejüket késsel beírdalhatjuk, akár magokkal is megszórhatjuk.
  6. Az előmelegített sütő aljába egy vízzel teli edényt helyezünk, majd a tepsit is betoljuk (középső állás).
  7. Készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2179
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 30.

Ajánló

Ha nem frissen fogyasztjuk, tegyük be pár percre a minigrillbe vagy néhány másodpercre a mikróba, hogy a sajt kicsit megolvadjon. Nekem melegen minden péksüti sokkal jobban ízlik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Valami bődületesen silány minőségű camembert-t sikerült vásárolni a hét elején. Így kezdődött. Aztán volt a hűtőben egy megbontott konzerv sűrített paradicsom, viszont a spaizba benézve kenyér már nem maradt másnapra. Felgyűrtem a melegítőfelső ujját és összedobtam ezeket pikáns, a paradicsom színével és az oregánó aromájával a mediterrán nyarat megidéző apró zsömléket. A sütés a camembert-nek is jót tett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...